ExpoVinMoldova’ 2018: Ce? Unde? Când?

Pe 21 februarie, la Chișinău începe expoziția internațională specializată de vinuri EXPOVIN Moldova’ 2018 și Concursul internațional de degustare a vinurilor și băuturilor alcoolice BLACK SEA REGION WINES&SPIRITS CONTEST’ 2018. Concursul și Expoziția reprezintă un proiect unic, axat exclusiv pe experți din domeniu. Formatul B2B. În termen de trei zile (21-23.02, de la 10.00 la 18.00), numai pentru specialiștii din industrie, toate evenimentele planificate vor avea loc în același loc, la Palatul Republicii.

blank

Evenimentul-cheie al proiectului – BLACK SEA REGION WINES&SPIRITS CONTEST’ 2018 (21-22.02).

Juriul va fi format din 5 comisii cu 7 experți în fiecare. La evaluarea probelor de vinuri și a băuturilor alcoolice vor participa 22 de degustători din 17 țări (Franța, Marea Britaniei, Corea, Canada, Slovenia, Slovacia, Ucraina, Polonia, Belarus, Rusia, Ungaria, Italia, Germania, Azerbaidjan, Georgia, Republica Cehă și România) și 23 – din Moldova.

blank

În cadrul concursului, va fi amenajat un TASTING ROOM – o zonă de afaceri specială pentru specialiști, unde vor fi prezentate pentru degustare toate eșantioanele din concurs. Producătorii, importatorii, cumpărătorii și sommelierii vor avea ocazia de a testa peste 400 de vinuri și băuturi tari de la 75 de producători.

Lista completa a juriului și a companiilor participante la concurs este publicata pe www.vinmoldova.md

În perioada 21-23 februarie va avea loc și EXPOVIN MOLDOVA – o expoziție specializată, care acoperă toate componentele viticulturii și vinificației moderne. Sectorul echipamentelor, materialelor și tehnologiilor pentru industria vinului va fi reprezentată de companiile producătoare din Italia, Germania, Polonia, Portugalia, România, Ungaria și Moldova. Vinurile și băuturile spirtoase vor putea fi găsite pe standurile companiilor din Moldova, Georgia, Ucraina și Bulgaria. Vinurile cu indicație geografică protejată din regiunile CODRU, VALUL LUI TRAIAN și ȘTEFAN-VODĂ, precum și ale Asociației micilor producători de vinuri, divinuri și brandy vor fi prezentate pe standurile colective.

blank

În parteneriat cu Oficiul Național al Viei și Vinului, asociațiile regiunilor CODRU, VALUL LUI TRAIAN și ȘTEFAN-VODĂ este planificat un masterclass cu o degustare „oarbă” a 21 de eșantioane de vinuri cu indicație geografică protejată. Moderatoarea este Caroline GILBY, Master of Wine, expert autoritar din Marea Britanie; participanții sunt producători, reprezentanți ai organizațiilor de stat, jurnaliști, cumpărători.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.