Nou: Harap Alb 2019 MinisTerrios

Vă recomand să descoperiți în acest week-end un vin de poveste, de la un mic producător: Harap Alb 2019, crama MinisTerrios, condusă de vinificatorul Dan Prisăcaru.

blank

Harap Alb reprezintă o piruetă artistică, dar și enologică: un vin alb din soiuri roșii, etichetă neagră pentru un vin alb și un personaj care întruchipează extrem de fidel caracterul vinului. Menit să uimească prin caracter, intensitate și iscusință, precum a surprins Harap Alb deghizat în blana de urs.

blank

Așadar, 85% Cabernet Sauvignon și 15% Feteasca Neagră, au fost vinificați în alb, conform tehnologiei „blanc de noirs”, adică fără contact cu pielița bobiței. O partidă unică, 3 800 de sticle, din strugurii proprii de la Haragîș, Cantemir. Am mai remarcat la acest producător faptul că are vinuri care se asemeană an de an, deci vorbim de continuitate, de vinuri de „terroir”, de opere de autor și nu de producție industrială.

blank

Vinul este de un alb cu tentă gălbuie, cu arome vegetale (ardei gras, rădăcină de pătrunjel) și un gust lejer, răcoritor. 13.5% vol. alc.

blank

Este a doua ediție a lui Harap Alb, după debutul de anul trecut.

Listăm acest vin la Purcari Wine Bar, aseară l-am primit în stoc, iar acum puteți beneficia și de o ofertă specială: la 5 sticle primiți a 6-a gratuit. Susține un producător mic, comandă la numărul +373 60 66 1827 și primești vinul #acasă.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.