Dorada, alături de Femme Fatale

Eu de câte ori să vă spun că cea mai genială rețetă e simplă, a?!

Pentru un orgasm eno-gastronomic avem nevoie doar de 2 dorada, un condiment pentru pește și, evident, un vin bun. 20 de minute și 300 de lei. De când suntem în carantină, merg la cumpărături la Gourmet. Am explecat anterior de ce.

Punem în coș 2 dorade (le curăță personalul pe loc)…

blank

Și acest condiment minunat de pește. De doi ani mă folosesc de el, are tot ce trebuie înăuntru!

blank

Și de la frigider înhățăm o Femme Fatale, un vin de autor marca Ion Luca. Mersi Gourmet că puneți vinuri bune la rece!

blank

N-ați obosit? Turnați-vă un pahar înainte de a porni rețeta!

Când ajungem acasă, mai spălăm o dată peștele și-l uscăm cu șervet de bucătărie.

blank

Amestecăm uleiul de măsline cu condimentul nostru magic, îi facem o baie peștelui, pe din afară și din-năuntru cu acest melanj (doritorii mai pot adăuga usturoi și rozmarin; eu nu fac asta pentru a păstra cât mai autentic gustul peștelui)…

blank

Și pe 20 minute, la cuptor, la 180℃.

blank

Gata oameni bun!

E simplu și genial! Și am să vă explic de ce. E o rețetă minim-invazivă, care păstrează gustul autentic al peștelui (condimentul oferind doar puțin accent), fără a-i adăuga arome sau gusturi suplimentare. Am pomenit că mulți preferă să mai pună lămâie, usturoi, rozmarin, etc-etc, a mon avis — toate acestea estompează gustul proaspăt al peștelui (la Gourmet e proaspăt!).

Eu am mâncat cu o satisfacție enormă și am corupt-o și pe Dina Zaiaț, cu tot cu dieta ei. Dar, trebuie de recunoscut că rețeta e ușoară, atât la realizare, cât și în calorii.

blank
blank

Femme Fatale e un cupaj de Feteasca Albă și Fetească Regală, semnat de micul vinificator Ion Luca, de la Carpe Diem.

Acum, aveți un prilej în plus pentru a susține micii producători, iar Ion vă răsplătește cu o vază cadou la fiecare 6 sticle cumpărate. Să aveți poftă!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *