Vin’ la vânat

Am avut aseară la Purcari Wine Bar un eveniment deosebit: degustare de vinuri roșii, alături de mezeluri pe bază de vânat. Am pus la bătaie 5 dintre vinurile roșii disponibile pe raftul nostru, de la mici și mari producători, care să facă o pereche bună cu vânatul.

blank

Iar la capitolul mezeluri, am înaintat cu câteva produse de la producătorul român Silvania Gourmet, distribuite în Republica Moldova de Fourchette Gourmet. Salam de căprioară, terină cu carne de cerb, cârnați de bizon, căprioară cu trufe — numai de la denumiri lasă gura apă.

blank

Am început cu Pinot Noir 2017 de la Chateau Cristi — un veritabil exponent al potențialului de soi în Republica Moldova. Un vin roșu cu reflexii cărămizii, bogat în fructe roșii, cuișoare și ciocolată.

blank

A făcut o pereche foarte bună cu pateul cu carne de cerb și champignon.

blank

Una din descoperirile serii pentru mulți oaspeți — Merlot 2016 Dor Reserve — un vin foarte subapreciat la capitolul preț – calitate. 80 de lei în vânzare la Purcari Wine Bar, deși ar merita și dublu, pentru fructul tânăr, tanin și aciditatea vioaie pe care o propune.

blank

În pauze dintre vinuri, ne-am mai delectat cu bizon, căprioare și cerbi.

blank
blank

Malbec de Purcari 2018 — un vin de clasă, cu o balanță extraordinară între fruct și lemn. Șase luni în barrique, arome de mure, coacăze negre si violete. Ușor condiment, ușor lemn. Dar și un gust sofisticat, cu o textură catifelată, taninuri moi și mătăsoase.

blank

Pe parcursul serii am mai învățat cum se ciocnește conform etichetei…

blank

Cum se evaluează un vin…

blank
blank
blank

Dar și cum să mânuim corect tirbușonul, mai ales când avem un Negru Împărat, în mână.

blank

Găsiți de astăzi în vânzare mezelurile pe bază de vânat la Purcari Wine Bar, la prețuri democratice. Merită să le gustați alături de un vin bun, vă promit că nu vă vor dezamăgi!

blank
blank
blank

Vedeți aici mai multe poze de la eveniment, iar pentru a nu rata următoarele noastre degustări, dați like paginii Purcari Wine Bar.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.