Faceți cunoștință, Maestro!

Una din concluziile pe care le-am făcut la Ziua Vinului 2019 e că în Republica Moldova sunt tot mai multe și mai multe vinuri bune. O concluzie care se întărește în timp. Faceți cunoștință cu un nou duet al maeștrilor, la propriu și figurat: ediția limitată Maestro de la Imperial Vin.

blank

Vom începe degustarea cu Maestro Merlot 2017, o ediție limitată de 2500 de sticle, dintre care subsemnatul a ras de pe fața Pământului exemplarul cu nr 2291. Maturat 12 luni la butoi de stejar și la sticlă — aproape un an.

blank

Dacă ar fi să reproșez ceva acestui vin, este „excesul de marketing”: Maestro Merlot Barrique Reserve 2017 Limited Edition, cu o semnătură de wine maker și o etichetă cu personalitate, mi se parea prea mult, dar… e mai important conținutul!

blank

Culoare rubinie, arome de intensitate medie +, cu adieri de prune coapte, cireșe negre, stejar, ușor piper negru. Gust plăcut, tannin moale, ușor perceptibil, aciditate plăcută, post gust med +.

blank

Cea de-a doua noutate e un Cabernet Sauvignon, la fel, maturat în butoi și îmbuteliat într-o ediție limitată. Buchet complex de fructe rolii proaspete, cu nuanțe de vanilie și condimente. Post gustul este plăcut și armonios.

blank

Maeștrii cânt bine, solo sau în duet. Îi găsiți cu 120-140 lei, în funcție de retailer. Încercați noul!

You may also like...

1 Response

  1. blank Roman spune:

    Bun articol, atita doar ca la capitolul neajunsuri si reprosh, ash adauga -> lipsa de personalitate. Nu am gasit nimic meorabil, din pacate, in acest produs de calitate. Mult prea clasic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.