Unic în lume: Rose 2016 Fautor

Vă prezint o ultimă noutate a pieței – Rose 2016 de la Fautor Wines, un cupaj din trei soiuri – Syrah, Feteasca Neagră, Tempranillo – care îl face unic în lume după componență. Nu bag mână în foc că-i anume așa, e o constatare personală, dar nu am mai auzit ca (în România sau R.Moldova) cineva care are Feteasca, să aibă și Tempranillo sau viceversa. Dacă spun greșit, aruncați cu exemple în comentarii, ar fi extraordinar să-i găsim o comparație vinului de la Fautor.

blank

Așadar, vorbim despre o nouă ediție limitată (6 100 sticle), îmbuteliată într-o sticlă Maxima franceză – o combinație elegantă între sticla obișnuită pentru vinuri liniștite și cea de champagne. Mai puțin contează dacă vorbim de calitatea vinului, dar este și acesta un aspect – ți-i în mână un lucru greu, deci, valoros. Mai fac un compliment pentru design și apoi trecem la conținut: eticheta vie, care ar emana culoare și dacă ar fi fost fotografiată alb-negru.

blank

În pahar avem un rose frumos, cu accente de somon (culoarea e un pic mai intensă în fotografii decât în realitate). Un rose care are tot ce-i trebuie: prospețime, acididate și complexitate în gust. Arome de căpșuni, zmeură, fructe de pădure. Un vin sublim.

blank

Mi-a plăcut acest experiment: am mai băut noi rose din Feteasca sau Syrah (și mai rar din Tempranillo), dar cele trei la un loc – niciodată. Într-adevăr, un vin care unește tradiții vinicole din Franța, Spania și Moldova. Sticla cu nr 1881 a dispărut aseară de pe fața pământului.

blank

Am asociat vinul cu somon și salată, deși complexitatea acestui vin, dar și alcoolul de 13.2% se preta bine și la o bucată de carne.

blank

Costă circa 160 lei în retail, a se consuma rece și moderat 🙂

blank

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.