Nou: Merlot 2017 Caragia Winery

Producătorul artizanal Caragia Winery a scos pe piață o nouă porție de „emoții îmbuteliate în ediție limitată”. Mai exact, doar 600 de sticle de Merlot, roada anului 2017, maturat 18 luni în butoi de stejar francez.

blank

Ca și predecesorul său — Merlot 2016, demult sold out — noul vin atacă raftul de sus al vinotecii. Un vin premium, îmbuteliat în sticlă grea, ambalat în cutie suvenir, cu un „neck hanger” informativ, cu dop de plută premium, etc.

blank

Ca și predecesorul său, a fost maturat la butoi de stejar, după care a stat 2 ani (!) la odihnă în sticlă. Foarte puțini sau, mai bine zis, aproape nimeni nu practică acest exercițiu în Moldova. Și păcat.

Pentru că vinul este adus în fața consumatorului în forma sa perfectă. Nici prea tânăr, nici prea bătrân. Este o observație subiectivă a mea — vinurile roșii moldovenești sunt în cea mai bună formă anume la 5 (+/-) ani de la recoltă. Evident, sunt o serie de paranteze, dar dacă să generalizăm, anume vinurile cu acest termen mi s-au părut cele mai echilibrate și bune de consum.

blank

Merlot 2017 este opus ca stil predecesorului său din 2016.

Alcoolul este mai mic (13.5% VS 15%), lemnul nu este atât de pregnant (deși termenul de maturare este indicat același), vinul pare mai „ușor”, dar în același timp mai bine echilibrat.

blank

„Așa cum spuneam de la început, ne-am promis să experimentăm la Caragia Winery. Un stil, altul. De aceea, nu voi spune că 2017 este mai bun sau mai rău. E altfel”, mi-a spus autorul Constantin Caragia.

Niciun dubiu pentru succesul comercial al acestui vin. Urăm vinificatorului cât mai multe ediții bune, ca să putem organiza — în 2-3 ani — o verticală veritabilă de Merlot de autor.

Vinul îl găsiți deja în vânzare, cu 450 mdl la Purcari Wine Bar.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.