Nou: Roșu de Bulboaca 2015, Castel Mimi

Vă invit să degustați astăzi un vin celebru din Moldova — Roșu de Bulboaca 2015, Castel Mimi — care prezintă în acest moment un extraordinar raport preț-calitate. În ce constă noutatea?

blank

În primul rând, este vorba de anul roadei. 2015 a intrat tiptil pe rafturi, după o recoltă bună în 2014. În al doilea rând, sunt ușoare modificări și în conținutul cupajului. Roșu de Bulboaca este un asamblaj emblematic pentru Moldova, din Cabernet Sauvignon și Merlot, care poartă numele localității unde se află Castel Mimi — Bulboaca, Anenii-Noi. Ei bine, în 2015, pe lângă cele două componente, vinificatorul cramei, Oleg Boboc, a adăugat Malbec. Așadar, vorbim de un trio: CS, Merlot & Malbec.

blank

Avem în pahar un vin rubiniu intens, care explodează cu un buchet frumos: fructe de pădure, prune uscate, lemn, ciocolată și condimente, care deschide, noi și noi arome, odată ce este aerisit. Vinul a fost maturat 12 luni în barrique-uri, în frumoasa pivniță de la Castel Mimi.

blank

Roșu de Bulboaca 2015 a fost unul dintre vinurile prezentate de Master of Wine Frank Smulders, în cadrul evenimentului B2B cu vinuri moldovenești la București. „Este un vin cu caracter! Are alcool de 14%, dar aciditatea este foarte prezentă în acest vin. Taninuri de calitate, stejar bine integrat. În 3-5 ani, acest vin va fi și mai bun!”, a spus Frank Smulders.

blank

Spuneam de raportul preț-calitate: vinul pleacă cu 100 de lei la producător și ajunge la 120-130 lei în vinoteci și magazine, un RPC greu de combătut în acest moment.

blank

Se potrivește cu o varietate de bucate, începând cu cele din carne, preparate din vânat și meniuri condimentate pe bază de carne roșie sau legume. Roșu de Bulboaca a fost premiat recent cu medalia de aur la concursul Portugal Wein Trophy, fiind unul dintre vinurile de succes care au cucerit piața portugheză. „Dacă Roșu de Bulboaca ar fi o carte, ar fi bestseller”, scriam în Ghidul „Fine Wine 50 de vinuri bune moldovenești”.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.