Premieră: Cuvée de Purcari Fetească Albă

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Republica Moldova, a lansat de Ziua Vinului o premieră: Cuvée de Purcari — spumant făcut 100% din soiul autohton Feteasca Albă.

blank

Ca și la celelalte spumante din seria Cuvée de Purcari, omul din spatele creației este oenologul francez, Jérôme Barret. Mi-a spus că a rămas mulțumit de rezultat și Feteasca Albă are potențial în această variantă de vinificare.

blank

Purcari știe să impresioneze: la lansare, spumantul a fost asociat cu foie gras, caviar, trufe, etc. Încearcă să spui că nu-ți place!

blank

De asta nu m-am grăbit cu verdictul până nu l-am degustat repetat acasă.

blank

Spumantul este impresionant: galben strălucitor cu reflexii verzui, perlare frumoasă și persistentă, arome proaspete de citrice, măr verde și pere „ruginite”.

blank

Vinul a fost produs după metoda „tradițională”, cu fermentarea secundară timp de 9 luni la sticlă, din 100% struguri de Feteasca Albă, roada anului 2017. Reprezintă în acest moment o îmbinare ideală între prospețime și complexitate, iar maturarea la sticlă îi va adăuga, cu siguranță, note nobile în arome și gust.

blank

Fetească Albă completează gama celor 3 vinuri spumante – Cuvée de Purcari Alb Brut, Cuvée de Purcari Rosé Brut și Cuvée de Purcari Alb Extra Brut, vinuri spumante care au marcat succese la nivel internațional chiar din primele luni de la lansare, în 2017. Cuvée de Purcari Rosé Brut a fost apreciat cu medalii de aur la Effervescents du Monde, Challenge International du Vin și Mondial du Rosé, și cu medalii de bronz la Decanter Londra și Decanter Asia Wine Awards, cele mai prestigioase competinții de profil din lume. Cuvée de Purcari Alb Extra Brut a luat medalii de argint la Concours Mondial du Bruxelles, Mundus Vini Germany și medalii de bronz la Decanter World Wine Awards, dar și Decanter Asia Wine Awards.

În anul 2018, până în prezent, Vinăria Purcari a cucerit peste 50 de medalii la cele mai importante competiții vinicole din întreaga lume.

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.