Nou: „Apogeu” de la Vinăria din Vale

Vinăria din Vale a lansat la Ziua Vinului o surpriză pentru amatorii de vinuri bune: gama „Apogeu”, îmbuteliată în ediție limitată de 4 444 de sticle. Deocamdată a fost prezentat un cupaj roșu, în scurt timp urmând să apară și un asamblaj alb.

blank

Degustăm astăzi un cupaj de Feteasca Neagră, Malbec și Rara Neagră, proporția fiind păstrată discret de oenologul cramei.

blank

Vinul a fost maturat șase luni în barrique franțuzesc. Impresionează cu un roșu rubiniu intens, iar în arome predomină fructele: prune uscate, cireșe negre, după care urmează un val de condimente și ciocolată. Vinul trebuiește aerat înainte de consum, ca să-și deschidă în întregime buchetul.

blank

Gust echilibrat, rotund și persistent. Producătorul recomandă să asociem acest vin cu file de vită la tigaie cu unt și ierburi, rață la cuptor cu glazură, gulaş de porc mistreţ sau foie gras cu pere caramelizate. Mmm!

blank

Vinul va apărea curând în HORECA, inclusiv în vinoteci. La fel, în scurt timp urmează să apară și „Apogeu” în variantă albă: cupaj de Feteasca Regală, Traminer și Chardonnay. Așteptăm noutățile pe FineWine.

blank

Vinăria din Vale este unul dintre cei mai proeminenți jucători din domeniul viti-vinicol al Moldovei, cu branduri importante la nivel național și internațional, deținând exporturi în țări precum: Canada, China, Japonia, Belorusia, Polonia, Elveția, Mexico, Germania și desigur piață locală – Moldova.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.