O seară portugheză la Chișinău

Am încheiat o serie de evenimente cu vinuri străine la Purcari Wine Bar, cu degustarea unor vinuri din Portugalia. Master class-ul a fost susținut de Simion Croitoru, „ambasadorul” vinurilor moldovenești în Lisabona, proprietarul www.moldovawines.store — o afacere care livrează vinul Moldovei în peste 40 de țări.

Simion a susținut cred că zeci sau sute de prezentări cu vinuri moldovenești în Portugalia, iar aseară a acceptat o provocare revers: să prezinte, în premieră, vinul Portugaliei în Moldova. A venit pentru o săptămână în vacanță, iar una dintre zile a dedicat-o acestui eveniment. Oamenii vinului nu au odihnă nici în vacanță.

blank

În linie au fost 10 vinuri din majoritatea regiunilor vitivinicole ale Portugaliei.

blank

Debutul a fost dat cu un „espumante bruto” din Bairrada, faimoasa regiune portugheză pentru bule.

blank

Din câteva vinuri albe, a ieșit în evidență un alb bio din regiunea Beira Interior — Quinta de Biaia Reserva 2019.

blank

Adevărata revelație a venit însă din partea vinurilor roșii — Castelao, Aragonez, Tinta Roriz, Touriga National, etc.

blank

blank
blank
blank

Evident, seara nu putea trece fără un fortificat portughez. Și dacă mintea te duce automat spre Porto, Simion a optat pentru un DOC mai mic, dar veritabil.

Carcavelos DOC, produs pe coasta Atlanticului (nu departe de Lisabona), în orașele Cascais și Oeiras. Aici și-a înființat plantațiile, în secolul XVIII, Marquis de Pombal, fost prim-ministru al Portugaliei și omul datorită căruia vinul de Porto e cunoscut astăzi în toată lumea.

Un mare vin!

blank

Ca să nu le fie trist, vinurile au fost acompaniate de măsline portugheze, un veritabil ulei de măsline și interpretarea locală a prosciutto sau jamon – Presunto.

blank

Să spun că a fost fantastic ar însemnă să nu zic nimic. Vinul bun adună oamenii buni.

blank

Mulțumim, Simion, pentru această călătorie virtuală fascinantă!

Dacă sunteți în căutare de vinurile moldovenești peste hotare, accesați https://www.moldovawines.store/ — Simion Croitoru are o opțiune pentru fiecare, iar dacă sunteți în Portugalia și căutați un vin local bun, tot Simion are recomandarea!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.