Tot ce trebuie să știi despre vinul artizanal poți afla la Festivalul Polobocul de aur

44 de producători de vin de casă, 30 de meșteri populari, 9 ansambluri folclorice din regiunea Codrilor și interpretul Pavel Stratan vor delecta publicul în cadrul Festivalului Polobocul de aur sâmbătă 25 aprilie curent. Acesta se va desfășura, în premieră la Răciula, raionul Călărași, și va începe la ora 10:00, potrivit unui comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie.

DSC_0961

În cadrul Festivalului vei putea găsi tot de ce ai nevoie pentru producerea vinului de casă – de la butași la mini expoziții de utilaje de procesare și păstrare a vinului. Atât vizitatorii, cât și producătorii de vin vor putea participa gratuit la două master class-uri în producerea vinului de casă, organizate de Oficiul național al Viei și Vinului și Asociația micilor producători de vin din Moldova.

Master class-urile vor cuprinde informații despre selecția strugurilor pentru vin, procedurile și etapele de fermentare, conservarea vinului, standardizarea calității vinului și descrierea cadrului legal pentru înființarea unei entități comerciale. De asemenea, va fi aranjată și o mini expoziție a utilajului pentru producerea vinului.

beaun0apaharde0awine0asivei0afitare0afine0awwwfinewinemd-default

Festivalul vinului artizanal, tradițiilor gastronomice și meșteșugurilor populare „Polobocul de aur” se va desfășura anual, în a doua sâmbătă după Paște, într-o nouă localitate din țară. În cadrul acestuia vor fi premiate cele mai bune vinuri de casă în cadrul concursului cu același nume, aflat la a 12-a ediție.

butoi-cu-vin-moldovenesc

În cadrul târgului meșterilor populari din regiunea Codrilor, care cuprinde raioanele Călărași, Ungheni și Nisporeni, vor fi organizate master class-uri în olărit, împletit în lozie și dogărit. Pe parcursul zilei, operatorii turistici vor oferi tururi la cele patru mănăstiri aflate la doar câțiva kilometri distanță de Răciula, inclusiv Mănăstirea Răciula, Frumoasa, Hârjauca, Hârbovăț, pensiunile Casa mierii sau Casa părintească.

Programul integral al Festivalului poate fi găsit pe site-ul CCI – www.chamber.md/ro/polobocul-de-aur, iar biletele pot fi procurate la sediile CCI din str. Ștefan cel Mare 151, Maria Cebotari, 8 în Chișinău, pe www.iticket.md, sau la intrarea la Festival.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.