-20% din preţ la Vinuri Ialoveni

Atunci când toţi majorează preţurile, este loc pentru… reduceri. La această tactică a apelat compania Vinuri Ialoveni, care a anunţat, în perioada 1 aprilie – 10 mai, reduceri de până la 20%. Am aflat despre rabaturi întâmplător, la magazinul companiei de pe str. Alecsandri: semn că întreprinderea mai are de lucru la capitolul promovare.

IMG_5462

Vinuri Ialoveni este cunoscut ca singurul producător de vinuri de tip „Heres” din Moldova. Facem o paranteză aici: ca şi în cazul „Champagne” sau „Prosecco”, „Heres” este o denumire de origine protejată în Spania (UE), respectiv, nu are dreptul să o folosească nimeni în afară de spanioli. „Heres”-urile de la Ialoveni au fost foarte populare încă de pe timpul Uniunii Sovietice, dar regula e regulă. Mai nou, vinurile de la Ialoveni sunt produse aici sub denumirea de „Shervin”, patentată de companie. Dar şi mai nou, întreprinderea a rebotezat linia de vinuri în „Ialoveni”. Dacă de încadrat corect, iese cuvântul „LOVE” în evidenţă.

IMG_5444

Ceea ce mi-a atras atenţia în primul rând, au fost vinurile de colecţie. Cel mai vechi găsit pe raft are anul recoltei 1967! Dacă profitaţi de reduceri (iar asta înseamnă -300 de lei la preţ), îl puteţi cumpăra cu 1 249 de lei.

IMG_5435

Linia vinurilor de colecţie cuprinde patru tipuri de „heres” (pardon, Shervin): sec, armonios, tare şi de desert.

IMG_5429

Aceste vinuri de colecţie sunt interesante în primul rând ca şi cadou. Interesant să-i dai unui om născut în 1985 un vin făcut într-un an cu el. Doamne, poama asta a crescut secolul trecut, încă când noi ne numeam URSS! Nu cred că s-a gândit vreodată un muncitor de atunci că vinul lui va ajunge pe blogul FineWine şi dacă, în general, îşi închipuia atunci ce înseamnă blog.

IMG_5432

Spre deosebire de alte vinuri, „Heres”-urile au o perioadă de păstrare mai mare, inclusiv datorită alcoolului sporit. Exemplarele din imagine au între 14-20% vol alcool, respectiv, pentru toate vârstele şi caracterele. Se spune că vinurile produse după această tehnologie pot fi păstrate până la 100 de ani.

IMG_5438

Vinul de mai jos costă 100 de lei. Are un buchet complex floral, cu nuanţe de nucă verde, uşor picant. Este perfect servit cu bucate uşoare, măsline, ciuperci, preparate din pui, peşte. Se consideră un aperitiv de neîntrecut.

IMG_5421

Shervin-urile se vând, în general, la cele două magazine de firmă (la Ialoveni şi Chişinău) sau la vinotecile wine.md şi Carpe Diem. De altfel, după o perioadă lungă de stagnare, Vinuri Ialoveni se revigorează şi e bine că nu rămâne doar istorie.

IMG_5447

Punem punct aici, serviţi vinuri bune cu moderaţie!

IMG_5453

 

 

You may also like...

3 Responses

  1. blank Tusca Corneliu spune:

    Deseori am cumparat vinuri de colectie de la Heres Ialoveni pentru prieteni din alte tari si desigur le impodobeam sticla cu o povestioara despre hers si despre medaliile cistigate la concursuri in spania , anul trecut in toamna am fost cu niste prieteni din SUA iarasi la Ialoveni sa procuram heres ca este delicios , printre sticle am zarit o sticla cu anul nasterii mele si chiar ma gindeam ca nu cred ca intro buna zi cineva imi va darui o sticla din 73 pentru ca cu siguranta nu va mai fi in stoc .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.