Despre Black Sea Wine & Spirits Competition

Concursul Black Sea Wine & Spirits Competition s-a desfășurat, între 21-22 februarie 2018, la Palatul Republicii din Chișinău. Chiar dacă este o competiție relativ mică după numărul de probe (un număr record de mostre în acest an — 450), evenimentul de la Chișinău face parte din lista (nu foarte mare) a competițiilor vinicole desfășurate sub patronajul OIV.

blank

Am avut noroc de o comisie formată din profesioniști de talie internațională, de la stânga la dreapta: Michal Setka, redactor-șef Wine Degustation din Cehia; profesorul universitar Marin Berovic din Slovenia; Master of Wine, Carolina Gilby; doctorul în științe Ion Prida; tehnologul-șef Lion Gri, Aurelia Nani; subsemnatul; sommelierul și coordonatorul WineTaste scool Sergiu Nedelea din România și profesorul Georg Binder din Germania.

blank

Pentru prima dată în experiența mea am avut onoarea să degust alături de un Master of Wine. Uneori, am fost în pas cu Caroline Gilby; altădată mi s-a părut exagerat de critică. Dar, în linii generale, am schimbat vorbe bune. La fel și cu profesorul Binder din dreapta, cu care ne-am reîntâlnit după Berliner Wein Trophy.

blank

Dublu noroc de vinuri; spre deosebire de alte comisii care s-au plâns pe mostre mai puțin plăcute, noi am avut parte de vinuri în mare parte bune. Am avut un „flight” bun de rose-uri (am împărțit mai multe medalii aici), dar și o serie de vinuri licoroase extrem de bune (ice wine; late harvest, etc).

blank

Tot comisia noastră a acordat o mare medalie de aur pentru un vin de desert, roada anului 1990! Un vin de 28 de ani, cu un buchet complex și un post gust care va rămâne pentru mult timp în memoria mea gustativă.

blank

La Chișinău, ne-am reîntâlnit și cu directorul Asia Wine Trophy, Chan Jun Park, cu care săptămâna trecută degustasem la Berliner Wein Trophy. Domnul Chan Jun este pentru a doua oară în Republica Moldova și pare să fie îndrăgostit de țara noastră. În stânga este sommelierul Mihai Bradu de la Carpe Diem, iar de ce ne ținem de mâni așa strâns, e o enigmă pentru mine. Emoții mari 🙂

blank

blank

Românul Cătălin Păduraru, CEO IWCB, a făcut echipă cu bloggerul rus Denis Roudenko, într-un „flight” complicat de 40 de divinuri! Credeți-mă, nu este ușor să treci prin cavitatea bucală dis de dimineața 40 de divinuri.

blank

În paralel cu concursul de vinuri, la Palatul Republicii se desfășoară și ExpoVinMoldova. Astăzi, urmează să participăm la un Public Talk cu Master of Wine, Caroline Gilby.

blank

Iar seara urmează să fie anunțați câștigătorii concursului Black Sea Wine & Spirits Competition. Rămâneți pe fir!

blank

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.