„Bine” făcut: Malbec 2015 Castel Mimi

O carte interesantă, cu un vin bun și o pâine extrem de gustoasă — au fost ingredientele unei seri de joi în măsură să definească simplu și uman ce înseamnă „binele”. Mai concret, scriitorul Igor Guzun și-a prezentat noua s-a producție tipografică întitulată „Bine”; Castel Mimi a lansat noul vin din ediția limitată Malbec 2015; iar cel mai bun brutar al țării, Dorin Mereuță, a venit cu pâine de la iepuri.

blank

O să încep cu hrana spirituală pe care am devorat-o, literalmente și pe minute, în juma’ de oră. Se citește „Bine”, într-o răsuflare.  Și, într-adevăr, te umpli de ZEN, te răscolește binele în organism și te face să te mai gândești la lucrurile cu adevărat valoroase din viața noastră. „Călugărul optimismului”, Igor Guzun, a adunat, într-un volum, răspuns pentru toate răutățile de pe Facebook și iPhoane, într-un joc de cuvinte pe care numai el îl posedă. Ei, poate doar și colegul său de „La Blog”, Beznițchi.

blank

Și când ți se face bine pe suflet vrei un vin bun nu-i așa?! N-o să mă sfiesc să laud noul Malbec 2015 de la Castel Mimi, pe care îl degustasem mai demult și pe care îl testasem și pe niștre specialiști străini: extraordinar de „Bine” făcut.

blank

Ca să revenim din zona metaforelor pe palierul organoleptic: în pahar avem un rubiniu intens și frumos, cu un buchet complex de fructe roșii și negre, cu nuanțe de vanilie și ciocolată. Nu trebuie să fii expert ca să-ți dai seama că ai de face cu un vin bun.

blank

Apropro, este primul vin maturat (timp de 18 luni) în beciurile Castel Mimi după restaurare și, dacă ați fost pe aici, cu siguranță ați văzut în ce condiții frumoase se înobilează acest vin.

blank

Pe lângă diplomați, deputați și oameni de cultură, au asistat, întâmplător, la eveniment și doi oameni ai vinului din România: CEO IWCB, Cătălin Păduraru și sommelierul Wine Taste Scool, Sergiu Nedelea, veniți la concursul de vinuri din Chișinău. „Făceam o promenadă prin centru și – vedem în geam (eram la Centrul de Informare Turistică – n.a.) vinul. E de noi aici”, a zis Cătălin Păduraru. Și tare bine-au făcut, că pe loc s-a organizat o întrevedere multilaterală cu participarea directorului ONVV, Gheorghe Arpentin și directorul Castel Mimi, Cristina Frolov.

blank

Evident că n-am putut pleca acasă fără carte, pâine și vin.

„E gustoasă pâinea?”, mă întrebă soția seara la dietă. „Pâine ca toate pâinile”, am mințit-o eu. Pentru că era cea mai gustoasă pâine de după cea din copilărie.

blank

Mulțumim brutarului Dorin Mereuță…

blank

… și, desigur, mulțimim Igor Guzun și Cristina Frolov pentru această stare de „Bine”, pe care ne-o transmiteți prin munca și dedicația voastră. Da, cu așa oameni, Moldova trebuie să fie mai 8imistă.

blank

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.