Guest post: Victor Bunescu, la mare cu vinuri moldoveneşti
După o scurtă vacanţă, revenim pe FineWine cu o postare găzduită. Victor Bunescu a fost, tot în vacanţă, pe litoralul românesc, cu vinuri moldoveneşti. Să luăm aminte de amintirile lui!
„Ador vara pentru câteva lucruri, în primul rând pentru posibilitatea de a merge la mare și, în al doilea rând, pentru amintirile frumoase pe care le lasă aceste experiențe.
Deja al doilea an, președintele Federației de Promovare a Turismului din Moldova, Alex Filipski, organizează offline-uri pe litoralul românesc pentru bloggeri și jurnaliști. Eu mi-am propus să văd cu ce vinuri se delectează turiștii pe litoralul românesc. Vreau să vă spun că în ciuda faptului că românii au vinuri cel puțin tot așa de gustoase ca ale noastre, pe litoral se servesc vinuri în vrac de o calitate dubioasă.
Din aproximativ 10 restaurante unde am luat masa, doar în unul am servit vin din pahare corecte, în rest, vinul era turnat în pahare pentru apă. Sigur că restaurantele vând şi vinuri calitative, românești, franțuzești, am văzut italiene și chiliene, dar ele nu sunt promovate deloc, vitrinele sunt pline de bere și tărie. La fel ca și la noi producătorii români de vinuri pierd lupta cu berea, chiar dacă produc vinuri extraordinar de răcoritoare și proaspete, perfecte de consumat pe timp de vară.
Astfel eu am decis, cu ajutorul Castel MIMI si Vinăriei Purcari, să cucerim măcar o zi din cele şapte petrecute pe litoral. Am cucerit litoralul românesc cu vinurile Castel MIMI – Roze Cabernet Sauvignon, Chardonnay și Roze, Sauvignon, Pinot Grigio de la Vinăria PURCARI.
Toate extraordinar de proaspete, îmbuteliate în 2014. Efectul a fost unul extraordinar, vinurile au putut să cucerească nu doar o seară, dar și dimineața. Distracția a durat mult și frumos, pentru unii chiar mai mult decât frumos. Gama de vinuri proaspete de la Vinăria PURCARI a impresionat toți participanții la degustare, dacă ea poate fi numită așa . Fiecare sticlă deschisă încânta prin prospețime și răcorea mințile încălzite pe plaja românească. Domnișoarele au apreciat rozeul, băieții Sauvignonul, iar eu am golit o sticlă de Pinot Grigio.
Vinurile Castel MIMI au fost servite la o cină festivă la care au fost prezenți granzii turismului de pe ambele maluri ale Prutului, Alex Filipski (Președintele Federației de Promovare a Turismului din Republica Moldova), Corina Martin (Președintele Asociației Litoral-Delta Dunării și Președinte al Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România) și Aurelian Marin (Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România).
Evident, toți au rămas surprinși de Rozeul Cabernet Sauvignon, proaspăt, gustos și deosebit de frumos la culoare, care s-a dus ca în nisip. Președintele FPTM, Alex Filipski a pregătit mult îndrăgite bomboane Bucuria, iar eu am venit cu vinul.
Toți au rămas mulțumiți.