A fost lansat “Fine Wine Guide 2019”

A doua ediție a ghidului vinurilor bune din Republica Moldova, “Fine Wine Guide 2019 – 50 de vinuri bune moldovenești”, a fost prezentată, marți, la Centrul de informare turistică al țării. Revista a fost editată blogul de vinuri www.finewine.md, cu suportul Oficiului Național al Viei și Vinului și a Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei. Partener general al proiectului, pentru al doilea an, este rețeaua Fourchette Gourmet.

blank

Ghidul a fost publicat, în premieră, în ediție bilingvă: română și engleză, fiind destinat amatorilor de vin din Republica Moldova, dar și celor din străinătate.

blank

Publicația conține descrierile a 50 de vinuri de top din Republica Moldova, aranjate într-o selecție non-erarhică. Sunt aproape 25 de crame reprezentate în ghid, cu vinuri seci, spumante, ice-wine, albe, roze și roșii. Ghidul, dar și expoziția celor 50 de vinuri va putea fi văzută la Centrul de informare turistică a Republicii Moldova.

blank

De asemenea, Fine Wine Guide conține informații despre soiurile principale de struguri din Moldova, zonele viti-vinicole, dar și informații despre evenimentele vinicole și turismul eno-gastronomic în Moldova.

blank

Ghidul prezintă și o rubrică nouă — “Ambasadorii vinului” — o relatare despre 5 oamenii de succes care promovează vinul moldovenesc peste hotarele țării, în România, Franța, Portugalia sau Japonia.

blank

Cu mesaje de susținere la evenimentul de lansare a ghidului au venit ministra Agriculturii și Dezvoltării Regionale, Georgeta Mincu; experta în vinificație la Oficiul Național al Viei și Vinului, Elizaveta Breahnă și directorul general Fourchette Moldova, Adrian Lazarencu.

blank

Fine Wine Guide 2019 va fi prezentat publicului larg, pe 5-6 octombrie 2019, în Piața Marii Adunări Naționale, la Ziua Națională a Vinului. De asemenea, topul va fi disponibil în viitorul apropiat și în versiune electronică, cu un site dedicat în două limbi (română/engleză), care va putea fi accesat din orice colț al lumii.

blank

Ghidul a fost editat într-un tiraj de 4 000 de exemplare, urmând să fie distribuit în HORECA, la bordul aeronavelor Air Moldova, dar și la evenimente dedicate vinului. De asemenea, publicația va fi prezentată la cele mai importante târguri de vinuri din străinătate, la concursuri de vinuri și evenimente de promovare a Vinului Moldovei.

blank

Fine Wine Guide se vrea un îndrumător în lumea bogată a Vinului Moldovei. Le recomand tuturor amatorilor să parcurgă, teoretic și practic, acest ghid, ca mai apoi să descopere vinuri bune într-un număr mult mai mare.

La evenimentul de lansare, am celebrat cu un Cuvee de Purcari Alb Brut, inclus în top 10 spumante din lume la concursul Effervescents du Monde.

blank

Mulțumesc din suflet tuturor celor care m-au ajutat cu Fine Wine Guide. Într-un ceas bun!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.