Cristina Frolov și-a anunțat obiectivele pentru șefia ONVV

Potrivit ordinului Ministerului Agriculturii, Cristina Frolov își începe activitatea în funcția de director al Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), de astăzi, 23 noiembrie 2020, pentru un mandat de 4 ani, anunță un comunicat de presă al ONVV.

blank

La început de mandat, într-o scrisoare expediată către toți reprezentanții sectorului vitivinicol din Moldova, reuniți sub brandul vinicol de țară „Wine of Moldova. A legend alive”, noul director a enunțat și prioritățile de lucru setate pentru perioada următoare.

„Industria vinicolă din Moldova trece printr-o perioadă a schimbărilor, iar problemele cu care ne confruntăm solicită multă colaborare și conlucrare cu toți membrii sectorului. Este nevoie să depunem și mai multe eforturi pentru a promova brandul vinicol de țară, care va avea ca efect creșterea exporturilor vinurilor de calitate”, declară în comunicat directorul ONVV.

„Mai mult, ne propunem să conlucrăm pentru a simplifica procedurile de export, impozitare și certificare, de acces la subvenții și fonduri de dezvoltare, de atragere de investiții suplimentare, care să fie utilizate pentru protecția mediului, pentru consolidarea imaginii și a face față competiției de pe piață prezentată de vinurile ieftine produse în alte țări ale lumii unde condițiile climaterice permit producerea cu niște costuri mult mai mici decât în Republica Moldova”, se mai arată în mesajul Cristinei Frolov, citat în comunicatul de presă.

Cristina Frolov a fost, în ultimii opt ani, director general al vinăriei Castel Mimi. Ea îl succede la șefia ONVV pe Gheorghe Arpentin.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.