A fost lansat ghidul cu 50 de vinuri bune din Moldova – Fine Wine Guide 22/23

O nouă ediție a ghidului vinurilor bune din Moldova, Fine Wine Guide 22/23, a fost prezentată joi seara la librăria Cărturești, din incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei.

blank

Fine Wine Guide 22/23 conține, tradițional, o selecție cu 50 de vinuri, de la producători mari și mici din Republica Moldova. Este o selecție non-erarhică, cu vinuri albe, roze și roșii, seci sau dulci, neapărat vinuri bune. 

blank
blank
blank

În premieră, publicația conține și o selecție cu vinuri din România, care au obținut premiul special Corteva la concursul internațional de vin Vinarium.

blank

La fel, Fine Wine Guide descrie 10 vinoteci din Chișinău, care promovează cultura consumului de vin în Moldova. De asemenea, sunt descrise cele 4 regiuni vitivinicole cu indicație geografică protejată. 

blank
blank

Fine Wine Guide este la 5-a ediție, fiind tipărit cu suportul Oficiului Național al Viei și Vinului. 

blank

Ghidul este scris în limbile română și engleză.

“Fine Wine Guide este un îndrumător în lumea bogată a Vinului Moldovei. Le recomandăm amatorilor să le deguste, să se informeze, ca mai apoi să descopere vinuri bune într-un număr mult mai mare”, a declarat Elizaveta Breahnă, director interimar al Oficiului Național al Viei și Vinului. 

blank

Publicația va fi disponibilă în rețeaua Cărturești, în vinotecile din Chișinău, la pensiunile turistice, etc, iar varianta electronică – pe site-ul vincuvin.shop. De asemenea, Fine Wine Guide va fi prezentat la Vernisajul Vinului.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.