Bule bune

În mod paradoxal, vârful de consum al vinurilor spumante în Moldova este decembrie, când nu e chiar cea mai potrivită perioadă pentru ele. Acum — da, dragii mei — acum e cel mai bun sezon pentru bule! Mai ales pentru bule bune. Înainte de a continua lectură, deschideți, vă rog, ceva rece și bun.

blank

Sunt o sută și o mie de motive fiziologice și psihologice de ce ar trebui să consumăm anume vara spumantul. E aciditate mai mare, e alcool mai mic, e efervescență, e temperatură mai mică (nu vă temeți să serviți spumantul la 5℃!); la urma-urmei, e vacanță și, măcar atât să ne permitem, în acest an păcătos, dacă alte plăceri lumești ne sunt limitate. Serios, hai turnați-vă un gât de ceva rece bun, cu bule! Pșșșșșșșșșșș…

Cuvée de Purcari alb extra brut

Chardonnay | Pinot Noir | Pinot Blanc. Oamenii lipsiți de gust vor spune „acrișor”. Și doar cei elevați vor aprecia un joc de bule foarte fin, arome proaspete-proaspete de măr verde, pere și o resuscitare extrem de elegantă a papilelor. Dacă ești vara obosit și hămesit, un pahar de extra-brut va avea efectul unui electroșoc. ⚡️

blank

Cuvée de Purcari alb brut

Methode traditionnelle. 18 luni de maturare secundară la sticlă. 60% Chardonnay | 25 % Pinot Blanc | 15 % Pinot Noir. Culoare galben deschis, înnobilată de arome citrice și gust complex cu nuanțe de piersic.

blank

Cuvée de Purcari Feteasca Albă

A fost odată în vizită la noi, la Purcari Wine Bar, o renumită șampanistă din Franța. M-am îndoiat în 7 să tot îi povestesc despre spumantele noastre, tradiție, asamblaje, etc. Tot dădea din cap, da-da, bla-bla, și abia la Feteasca Albă a exclamat: „Magnifique!”. Deseori, străinii văd mai bine decât noi bogăția noastră internă. Sub formă de galben pai cu reflexe verzui, cu arome fine de mere verzi, faguri de miere și flori de câmp.

blank

Dacă încă nu v-ați turnat un pahar, sunteți un criminal în suflet!

blank

Cuvée de Purcari Brut rosé

70 % Pinot Noir | 30% Chardonnay. Un oaspete mi s-a destăinuit la degustare: nu credeam că voi spune vreodată că îmi poate plăcea un spumant rosé. I-am răspuns, din contra, cu așa vin doar la ocazii speciale, când vrei să te alinți. Și la sushi bineînțeles.

blank

Grande Cuvée de Purcari Vintage 2016

60% Chardonnay | 30% Pinot Blanc | 10% Pinot Noir

Dacă întâlniți un om care nu-i place acest vin, trimiteți-l vă rog la mine, la Purcari Wine Bar. Punct.

blank

Spumantele trebuiesc cumpărate acum cu lăzile. Și puse la rece. Cele mai bune prețuri, temperatură corectă, pahare și tot ce trebuie, găsiți la Purcari Wine Bar.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *