Nou: Pinot Noir 2017 Novak Winery

Novak Winery este o vinărie mică, desprinsă dintr-o afacere mai mare (Tartcomvin din regiunea găgăuză), pusă în mișcare de fiul proprietarilor, Andrei Novak. Viticultor și vinificator foarte pasionat, Andrei s-a ambiționat să producă vinuri puține, dar bune. A ieșit la rampă cu un Alb de Onițcani, care a devenit hit în scurt timp (aur la Mundus Vini), iar acum vine cu o altă noutate foarte bună din zona vinurilor roșii: Pinot Noir 2017.

blank

Sticla de Pinot Noir te cucerește încă de la etichetă. Cine ar fi zis că se poate de scris cu negru pe negru pe un Pinot Noir? Foarte bună realizarea celor de la 43oz.com Design Studio, aplicată pe o sticlă de formă deosebită.

blank

Dincolo de aspectul  vizual, contează conținutul. Pinot Noir este un soi dificil de produs în Republica Moldova, chiar dacă este destul de răspândit. Dacă găsești un exemplar deosebit la 5 mostre, e bine. Fără dubii spun că Novak Pinot Noir va deveni hit.

blank

Extrem de importantă forma paharului din care este servit. Dacă aveți fericirea să dispuneți de in Riedel PN, aveți garantată o satisfacție de zile mari.

Vinul de la Novak este un bun exemplar de tipicitate, de la culoare, până la arome și gust. Roșu transparent, prin care poți citi, buchet frumos de fructe roșii, o ușoară atingere de lemn și un post gust de poveste (susținut și de cele 14.5% alcool).

blank

Vinul este, totodată, elegant și complex. Pleacă din gemul obișnuit pentru PN din Moldova și se îndreaptă spre tipicitatea unui burgund de mare clasă, chiar dacă trebuie să fim conștienți cu nu vom putea avea niciodată un Grand Crue de Bourgogne la noi acasă.

blank

Secretele succesului sunt următoarele: struguri de Pinot Noir din sudul țării, de pe vii cu o vechime de 40-50 de ani, fermentat la temperatură controlată, jumătate de an de barrique (combinație de stejar francez de la Seguin Moreau și Transilvania Bois) și ediție limitată de 3 000 de sticle.

blank

Sunt un mare fan al vinurilor din PN bune, iar noutatea de la Novak m-a entuziasmat. 200 de lei pe raft — un raport preț-calitate foarte bun pentru acest vin.

Bravo, Andrei! Tак держать!

blank

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.