Vinăria din Vale: aur în linie la Mundus Vini și Berliner Wein Trophy

Vinăria din Vale a pășit cu dreptul în noul sezon, cu patru medalii de aur, la două dintre cele mai prestigioase concursuri de vin pe plan internațional: Mundus Vini și Berliner Wein Trophy.

blank

Din start vreau să fac o remarcă — au fost apreciate vinuri atât din gama premium, cât și cea clasică, iar aurul oferit pentru același vin la diferite competiții reprezintă un argument solid al calității.

blank blank

Vom începe cu vârful de gamă — Apogeu — care și-a atins culmea la ambele concursuri: aur la Berliner, dar și la Mundus. Vorbim de un cupaj de Feteasca Neagră, Malbec și Rara Neagră, maturat în butoi de stejar Seguin Morreau, îmbuteliat într-o ediție limitată de 4 444 de sticle.

blank

Impresionează printr-un buchet de prune uscate, cireșe negre, după care urmează un val de condimente și ciocolată. Jurații de la Mundus Vini i-au oferit o notă foarte mare pentru corp și potențial, ceea ce înseamnă că are calități ofertante pentru învechirea la sticlă. Bun de pus în colecție.

blank

Un alt vin cu multiple succese pe plan internațional: Feteasca Neagră 2016. Acest vin a luat anul trecut aur la Mundus Vini și la IWCB, iar acum — și la Berliner Wein Trophy.  O Fetească Neagră tipică pentru Republica Moldova: arome de fructe de pădure bine coapte, vișine, condimente. Vinul a fost maturat 6 luni în butoi de stejar de 225 litri. Prețul din Republica Moldova reprezintă un argument solid în favoarea acestui vin: 120 lei.

blank

Cireșica de pe tort e Merlot 2011 Vinăria din Vale, din gama clasică, care a plusat anul trecut un aur la Concours Mondial de Bruxelles, iar acum — gold la Mundus Vini. Un compliment mare pentru un vin de 8 ani, apreciat, iată, destul de înalt de jurați în diferite competiții.

Știți cât costă acest vin la Metro? 57 de lei — un RPC extraordinar și un argument în plus că vinurile bune nu trebuie întotdeauna să coste scump.

blank

În lumea vinului este firesc ca orice vinificator să-și laude produsul, iar când calitatea este confirmată și de jurați străini, există motive obiective de mândrie.

Felicitări Vinăria din Vale pentru aceste performanțe! La mai mult și la mai mare!

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.