Nou: „Apogeu” de la Vinăria din Vale

Vinăria din Vale a lansat la Ziua Vinului o surpriză pentru amatorii de vinuri bune: gama „Apogeu”, îmbuteliată în ediție limitată de 4 444 de sticle. Deocamdată a fost prezentat un cupaj roșu, în scurt timp urmând să apară și un asamblaj alb.

Degustăm astăzi un cupaj de Feteasca Neagră, Malbec și Rara Neagră, proporția fiind păstrată discret de oenologul cramei.

Vinul a fost maturat șase luni în barrique franțuzesc. Impresionează cu un roșu rubiniu intens, iar în arome predomină fructele: prune uscate, cireșe negre, după care urmează un val de condimente și ciocolată. Vinul trebuiește aerat înainte de consum, ca să-și deschidă în întregime buchetul.

Gust echilibrat, rotund și persistent. Producătorul recomandă să asociem acest vin cu file de vită la tigaie cu unt și ierburi, rață la cuptor cu glazură, gulaş de porc mistreţ sau foie gras cu pere caramelizate. Mmm!

Vinul va apărea curând în HORECA, inclusiv în vinoteci. La fel, în scurt timp urmează să apară și „Apogeu” în variantă albă: cupaj de Feteasca Regală, Traminer și Chardonnay. Așteptăm noutățile pe FineWine.

Vinăria din Vale este unul dintre cei mai proeminenți jucători din domeniul viti-vinicol al Moldovei, cu branduri importante la nivel național și internațional, deținând exporturi în țări precum: Canada, China, Japonia, Belorusia, Polonia, Elveția, Mexico, Germania și desigur piață locală – Moldova.

You may also like...

2 Responses

  1. 12 octombrie 2018

    […] 17. Vinăria din Vale a lansat un nou vin – APOGEU – o ediție limitată de 4444 de […]

  2. 6 martie 2019

    […] începe cu vârful de gamă — Apogeu — care și-a atins culmea la ambele concursuri: aur la Berliner, dar și la Mundus. Vorbim de un […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *