Nou: Sauvignon Blanc 2018, MinisTerrios

Ne-am obișnuit ca primăvara să vină cu vinuri bune de la micii producători, iar Dan Prisăcaru de la crama MinisTerrios nu a dezamăgit nici în acest an: Sauvignon Blanc 2018 reprezintă o bombă de prospețime!

 

Fructele tropicale se bat cu nuanțele vegetale la supremația în arome. Agriș, coacăză sau citrice, combinate cu o lejeritate în gust și o aciditate foarte plăcută. Îți lasă gura apă!

blank

12.5% alcool susțin lejeritatea vinului. Este acel caz în care o sticlă la 2 nu e mult.

blank

Deja de câțiva ani, Sauvignonul lui Dan Prisăcaru este stabil bun. Secretul se trage din vița de vie proprie din satul Haragîș, raionul Cantemir. Aproape 1 hectar de SB, plantat în 2007, ajuns la o maturitate perfectă, care transmite foarte bine terroirul. Strugurii au fost culeși și transportați în refrigerator la vinărie, unde au fost prelucrați la temperatură controlată.

blank

Îmbutelierea a fost făcută, tradițional, de către prietenii cramei MinisTerrios. Ediție limitată, 4 000 de sticle.

blank

Sursa: Facebook/Andrei Strah

Sauvignon Blanc 2018 este acel vin care — pe lângă calitățile organoleptice deosebite — transmite energia și pasiunea unor tineri pentru lucruri bune, aparent imposibile în Moldova, dar care, iată, se întâmplă.

blank

Pentru o experiență desăvârșită, răciți Sauvignon Blanc MinisTerrios la 8-10℃. Se asociază de minune cu stridii, somon la grătar sau o salată de rucola cu roșii cherry, mozzarela și sos balsamic.

Îl găsiți cu 130 lei în vinotecile din oraș, iar, miercurea viitoare, îl puteți degusta împreună cu vinificatorul la un eveniment special la Carpe Diem.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *