Cu divinul la Berlin

Mă strădui să iau de fiecare dată când merg peste hotare un vin moldovenesc, că acestea-s cele mai bune cărți de vizită ale țării noastre.

La concursul de vinuri Berliner Wein Trophy erau înscrise 7 200 de sticle și una în plus avea să fie exact ca o picătură de apă în mare. De asta, am schimbat vinul pe un divin — Bardar, 7 ani.

blank

La unul din evenimentele extra-concurs, am avut o seară dedicată distilatelor și diferitor cocktailuri. Am pus sticla de Bardar lângă un schnapps artizanal cu ardei.

blank

M-am bucurat să constat că divinul s-a epuizat în mai puțin de jumătate de oră, în condițiile în care alte sticle au rămas nedesfăcute.

blank

L-au apreciat oaspeți din diferite țări, de pe diferite continente, din Europa până în Asia. Verdictul unanim: bun!

blank

Ironia sorții a făcut ca divinul să ajungă acolo de unde a pornit. În anul 1929, anume un întreprinzător german, pe nume Muller, a pus bazele a ceea ce este astăzi Vinăria Bardar. Deja în anii ’40 mica distileria se transformase într-o adevărată fabrică, iar la moment, Vinăria Bardar se află în TOP 3 producători de divinuri din Republica Moldova.

blank

Exemplarul nostru a uimit cu o aromă fină, plăcută, cu nuanțe de ciocolată și vanilie, dar și cu gust moale, rotund, cu reminiscențe de ciocolată. Cheers! Promovați Moldova cu produsele ei bune oriunde în lume. Dacă fiecare din noi va duce o carte de vizită peste hotare, vom avea o imagine mai bună!

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.