Nou: Illustro alb 2016 de la Fautor Winery

În ultimul timp, rar mi se întâmplă să rămân entuziasmat la culme de un vin alb… Poate o fi condițiile climaterice de vină… Dar, exemplarul de astăzi, face excepție de la această regulă. Bun – bun! Chiar am simțit acel „wow” în momentul în care l-am degustat. Vorbim de noul Illustro 2016 alb — vârf de gamă la Fautor Winery.

Ce avem noi aici? Un vin care stârnește curiozitatea tuturor amatorilor, chiar și a celor patrupezi. Cupaj de Chardonnay (60%), Sauvignon Blanc (25%) și Rhein Riesling (15%), de pe plantațiile proprii ale Fautor din zona cu indicație geografică protejată „Valul lui Traian”.

blank

Maturat în barrique de stejar franțuzesc la crama Fautor. Vintage 2016 a fost ținut la butoi nu 12, ci doar 6 luni, în comparație cu ediția din 2013, fapt ce i-a păstrat prospețimea. Barrique-ul nu a estompat vinul.

blank

În pahar avem un vin de culoarea spicului bine copt, abundent în arome de salcâm înflorit, note ușoare de fructe galbene și vanilie. O îmbinație excelentă între aromele primare și cele de la maturare în butoi; integrare perfectă a vinului cu lemnul. Dar ce urme frumoase lasă pe pahar!

blank

În același timp: fin și onctuos, un vin gastronomic, perfect pentru împerecheri cu bucate din carne albă și sosuri cremoase. Îmbuteliat în ediție limitată, în 6 300 de exemplare.

blank

Illustro 2016 s-a remarcat deja și pe plan internațional, cu o medalie de aur la IWCB. De altfel, Fautor a fost crama din Republica Moldova care a luat cele mai multe medalii în acest concurs, pe merite, zic eu.

blank

Vinul poate fi găsit în vânzare deja în mai multe vinoteci din oraș, dar și comandat on-line cu 270 lei pe Vincuvin.shop.

blank

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *