Nou: Illustro alb 2016 de la Fautor Winery

În ultimul timp, rar mi se întâmplă să rămân entuziasmat la culme de un vin alb… Poate o fi condițiile climaterice de vină… Dar, exemplarul de astăzi, face excepție de la această regulă. Bun – bun! Chiar am simțit acel „wow” în momentul în care l-am degustat. Vorbim de noul Illustro 2016 alb — vârf de gamă la Fautor Winery.

blank

Ce avem noi aici? Un vin care stârnește curiozitatea tuturor amatorilor, chiar și a celor patrupezi. Cupaj de Chardonnay (60%), Sauvignon Blanc (25%) și Rhein Riesling (15%), de pe plantațiile proprii ale Fautor din zona cu indicație geografică protejată „Valul lui Traian”.

blank

Maturat în barrique de stejar franțuzesc la crama Fautor. Vintage 2016 a fost ținut la butoi nu 12, ci doar 6 luni, în comparație cu ediția din 2013, fapt ce i-a păstrat prospețimea. Barrique-ul nu a estompat vinul.

blank

În pahar avem un vin de culoarea spicului bine copt, abundent în arome de salcâm înflorit, note ușoare de fructe galbene și vanilie. O îmbinație excelentă între aromele primare și cele de la maturare în butoi; integrare perfectă a vinului cu lemnul. Dar ce urme frumoase lasă pe pahar!

blank

În același timp: fin și onctuos, un vin gastronomic, perfect pentru împerecheri cu bucate din carne albă și sosuri cremoase. Îmbuteliat în ediție limitată, în 6 300 de exemplare.

blank

Illustro 2016 s-a remarcat deja și pe plan internațional, cu o medalie de aur la IWCB. De altfel, Fautor a fost crama din Republica Moldova care a luat cele mai multe medalii în acest concurs, pe merite, zic eu.

blank

Vinul poate fi găsit în vânzare deja în mai multe vinoteci din oraș, dar și comandat on-line cu 270 lei pe Vincuvin.shop.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.