Wine of Moldova, la expoziția InterWine din China

Reprezentanți ai 32 de companii vinicole din Republica Moldova au participat, cu un stand comun cu brandul unic de țară Wine of Moldova, la expoziția InterWine din China. Târgul s-a desfășurat pe o suprafață de peste 30 mii de metri pătrați, în perioada 9-11 noiembrie, în Guangzhou.

blank

Printre companiile moldovenești care și-au expus mărfurile în China s-au numărat Vinăria Purcari, Castel Mimi, Asconi, Migdal P, Chateau Vartely, Cricova, etc.

blank

Participarea companiilor din Republica Moldova a fost organizată cu suportul Oficiului Național al Viei și Vinului, iar potrivit organizatorilor, standul țării noastre s-a bucurat de un număr impresionant de vizitatori. În total, târgul a fost vizitat de peste 50 de mii de oameni.

blank

Tot în această perioadă, Wine of Moldova a organizat la Shanghai un master class cu vinuri moldovenești, la care au asistat circa 50 de reprezentanți ai companiilor importatoare, jurnaliști, sommelieri și bloggeri din Asia.

blank

În Guangzhou, a fost organizat și un concurs de vinuri, în cadrul căruia vinificatorul Ion Luca, de la crama Carpe Diem, a fost membru al comisiei de jurizare, fiind unul din puținii reprezentanți din Europa care a jurizat alături de câțiva Master of Wine, cu influiență internațională.

blank

Despre participarea vinăriilor din Moldova la expoziția din China și particularitățile exportului pe piața asiatică, am discutat cu expertul Oficiului Național al Viei și Vinului, la emisiunea RadioVinoteca, de la Radio Chișinău.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.