Un nou vârf de gamă: Radacini Reserve ’15

Noutățile bune se țin lanț în ultima vreme. Astăzi vă prezint un vin nou în stare să uimească amatorii de gusturi rafinate: Radacini Reserve ’15. A fost prezentat publicului, în premieră, la Ziua Vinului și pentru mine a fost atunci unul dintre cele mai bune vinuri roșii ale sărbătorii. Buuun!

blank

Vin din roada anului 2015, cupaj din trei soiuri clasice europene: Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah, maturat 24 de luni în barrique de stejar francez.

blank

Îmbuteliat în ediție limitată — 6 981 de sticle — fiecare exemplar având numărul său imprimat pe etichetă. Semn că „limitat” înseamnă chiar limitat.

blank

Însăși eticheta este frumoasă. Concepută într-un stil minimalist, simplă, dar în același timp, o privire mai atentă îți descoperă  multe elemente grafice bine așezate. Nu știu cine este designerul, dar vreau să-i transmit complimente pe această cale.

blank

Dincolo de aspectul estetic, vinul este „frumos” la conținut. Un buchet foarte complex de fructe negre bine coapte, cireșe, prune uscate, ciocolată neagră și condimente. Toate acestea, succedate de un gust rotund, comlex, bine structurat, post gust de durată, tanini catifelați. Și, mai pe deasupra, menționez alcoolul moderat (13%), fenomen tot mai rar întâlnit la noi, unde în ultima vreme, gradația alcoolică tine spre 14-15%. Radacini Reserve ’15 are tot ce-i trebuie, „классика жанра!”, cum spun rușii.

blank

Felicitări aparte producătorului pentru faptul că a avut răbdarea să-l țină aproape un an la sticlă după îmbuteliere. Maturarea la sticlă face minuni cu vinurile roșii moldovenești, nu o dată m-am convins.

Așa cum a fost maturat îndelungat la butoi, dar și la sticlă, vinul are nevoie de decantare. La fel, poate fi pus cu îndrăzneală la colecție, e un vin cu potențial de învechire. Un vin care păstrează legenda vie a Wine of Moldova.

blank

Găsiți vinul cu 200 lei la vinoteca Casa Dacă, îl recomand cu încredere, merită chiar și mai mulți bani!

La pachet cu vinul roșu, în gama Radacini a fost lansat și un Reserve alb 2016, cupaj de Chardonnay și Pinot Grigio, maturat șase luni în barrique, dar despre el – data viitoare 😉

blank

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.