O triplă de aur de la Vinăria din Vale

Vinăria de Vale — un producător de talie mare din Republica Moldova — s-a remarcat cu trei medalii, toate de aur, la International Wine Contest Bucharest (IWCB), desfășurat în perioada 1-4 noiembrie 2018 în România. Toate aceste vinuri au mai fost premiate și la alte concursuri, iar când succesul este confirmat pe plan internațional la competiții diferite, se poate spune clar că nu e vorba de hazard, ci de calitate.

blank

Același vin poate lua medalii diferite la competiții diferite: undeva ia aur, altundeva — argint. Se întâmplă din cauza competiției diferite, a juraților diferiți, a succesiunii probelor, etc. Dar, dacă un vin ia sau aur, sau argint la cel puțin 2 competiții, înseamnă că-i bun. Să le luăm pe rând.

Feteasca Albă 2017. Aur la IWCB, bronz la International Wine Challenge. Vinăria din Vale demonstrează, din an în an, că stă foarte bine cu această poziție. Un vin tânăr, floral, proaspăt și revigorant. Ușor de băut. Dacă mai punem aici și prețul de 70-80 lei (3-4 euro) cu cât se vinde pe raft, atunci va fi greu să-i găsim competitori în acest segment.

blank

Feteasca Neagră Vintage 2016. Aur la IWCB, aur la Mundus Vini. Sper că nu mai există dubii. O Fetească Neagră tipică pentru Republica Moldova: arome de fructe de pădure bine coapte, vișine, condimente. Vinul a fost maturat 6 luni în butoi de stejar de 225 litri. Și, iarăși, prețul reprezintă un argument solid în favoarea acestui vin: 120 lei (6 euro).

blank

Codru Vintage 2016. Aur la IWCB, argint la Decanter. Codru este sinonim cu Bordeaux în Republica Moldova. Aceeași latitudine și componență de soiuri, doar că denumiri diferite. Mă rog, poate e încordată un pic comparația, dar direcția sper că e clară 🙂 Prevalează aromele de fructe negre, mure și coacăze, dar și note de piper. Maturat mai mult de 6 luni în barrique. Pe raft, la un preț de 120 lei.

blank

Vinăria din Vale este unul dintre cei mai proeminenți jucători din domeniul viti-vinicol al Moldovei, cu branduri importante la nivel național și internațional, deținând exporturi în țări precum: Canada, China, Japonia, Belorusia, Polonia, Elveția, Mexico, Germania și desigur piață locală – Moldova.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *