Nou pe piaţă: Sauvignon Blanc 2015 de la Gogu Winery

Sauvignon Blanc 2015 Gogu Winery este primul SB din roada anului trecut, pe care l-am întâlnit deja în vînzare. Să fie clar: cu cât vinul alb este mai proaspăt, cu atât mai bine!

IMG_4451

O să fiu sincer, Ilie Gogu a ridicat, în 2014, cu Lunguţa sa, atât de sus ştacheta, că nici el nu a fost în stare să-şi doboare propriul record în anul următor. Aşadar, a mon avis, SB 2015 este mai puţin expresiv decât predecesorul, dar are alte calităţi pentru care merită cercat.

IMG_4443

În arome, coacăza verde specifică Sauvignonurilor este dominată aici de cea roşie, sunt prezente desigur nuanţele exotice şi, mai slab, renumita „aromă” de pipi du chat. Are 12% alcool şi o aciditate plăcută, care îl face mult băubil. Poate afară încă este prea rece pentru Sauvignon Blanc, când o să fie soare, vinul ăsta se va duce ca-n nisip. Dar, atenţie, vinurile lui Ilie Gogu au aşa o particularitate că încep a dispărea deja înspre primăvară când alţii abia apar, aşa că grăbiţi-vă să-l luaţi cât este. Atrageţi atenţie, a fost îmbuteliat pe 12 ianuarie, când toată ţara chefuia, Ilie lucra. Nu degeaba le-a şters nasul altor şi a ajuns primul în vânzare.

IMG_4445

Costă 90 lei, iar la vinoteca Carpe Diem este unul din vinurile săptămânii, deci poate fi degustat înainte de a-l cumpăra. Tot acolo mai este şi o altă premieră: Merlot alb 2015. Nu am reuşit să gust acest Blanc de Merlot, dar am auzit multe păreri bune despre el.

IMG_4449

Fără gogomănii: Ilie Gogu este un om foarte pozitiv şi deschis. Dacă nu-l cunoaşteţi, încercaţi să vă faceţi cunoştinţă măcar prin intermediul vinurilor sale, el le face cu sulfet.

 

 

 

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *