Nou pe piaţă: Sauvignon Blanc 2015 de la Gogu Winery

Sauvignon Blanc 2015 Gogu Winery este primul SB din roada anului trecut, pe care l-am întâlnit deja în vînzare. Să fie clar: cu cât vinul alb este mai proaspăt, cu atât mai bine!

IMG_4451

O să fiu sincer, Ilie Gogu a ridicat, în 2014, cu Lunguţa sa, atât de sus ştacheta, că nici el nu a fost în stare să-şi doboare propriul record în anul următor. Aşadar, a mon avis, SB 2015 este mai puţin expresiv decât predecesorul, dar are alte calităţi pentru care merită cercat.

IMG_4443

În arome, coacăza verde specifică Sauvignonurilor este dominată aici de cea roşie, sunt prezente desigur nuanţele exotice şi, mai slab, renumita „aromă” de pipi du chat. Are 12% alcool şi o aciditate plăcută, care îl face mult băubil. Poate afară încă este prea rece pentru Sauvignon Blanc, când o să fie soare, vinul ăsta se va duce ca-n nisip. Dar, atenţie, vinurile lui Ilie Gogu au aşa o particularitate că încep a dispărea deja înspre primăvară când alţii abia apar, aşa că grăbiţi-vă să-l luaţi cât este. Atrageţi atenţie, a fost îmbuteliat pe 12 ianuarie, când toată ţara chefuia, Ilie lucra. Nu degeaba le-a şters nasul altor şi a ajuns primul în vânzare.

IMG_4445

Costă 90 lei, iar la vinoteca Carpe Diem este unul din vinurile săptămânii, deci poate fi degustat înainte de a-l cumpăra. Tot acolo mai este şi o altă premieră: Merlot alb 2015. Nu am reuşit să gust acest Blanc de Merlot, dar am auzit multe păreri bune despre el.

IMG_4449

Fără gogomănii: Ilie Gogu este un om foarte pozitiv şi deschis. Dacă nu-l cunoaşteţi, încercaţi să vă faceţi cunoştinţă măcar prin intermediul vinurilor sale, el le face cu sulfet.

 

 

 

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.