Premieră: Cabernet Sauvignon 2014, ediție limitată

De astăzi este disponibilă o noutate extraordinară pentru amatorii de vinuri bune — un Cabernet Sauvignon 2014, îmbuteliat într-o ediție limitată de 989 de sticle. Eticheta este fascinant de minimalistă, doar numărul de serie al fiecărei sticle — o a doua butelie cu aceeași etichetă nu veți găsi.

blank

Mai fac o mențiune despre formă și trecem la conținut. Eticheta este deosebită de tot ce am văzut până acum, simplă, dar foarte frumoasă. Ideea e bună ca și marketing, moldovenii iubesc jocul din cifre, îmi închipui că sticlele #001 sau #777 vor fi și licitate la un moment dat. Dar, bunoară, și un cadou la 37 de ani cu sticla nr #037 n-ar fi rău. Există și o teorie că, după îmbuteliere, vinul își trăiește „viața” diferit în sticlă și fiecare poate fi diferită de cealaltă. E unică, la formă și conținut.

blank

Hai să-i dăm cep! Chiar și eu m-am prins la ideea că deschid un unicat, gata nr #771 nu mai este!

Urmează informații din artileria grea. Este un vin din struguri Cabernet Sauvignon, roada anului 2014, din regiunea Ștefan Vodă, mai exact de lângă Purcari. Cules manual, fermentare la temperatură controlată, limpezire cu albuș de ou, după care a urmat o maturare extrem de îndelungată, de 33 de luni, în butoaie de stejar francez Seguin Moreau.

blank

Așa cum a fost maturat îndelungat, la butoi și sticlă, vinul trebuiește neapărat decantat, cel puțin 1 oră, iar dacă dispuneți de timp, puteți să-l aerisiți și mai mult. Adevărații cunoscători vor aprecia modul în care evoluează acest vin. Fiecare pahar este diferit!

Caracterul închis inițial, de pământ arat, se înlocuiește treptat cu un buchet complex ce alternează cu fructe negre, prune uscate, scorțișoară, piper și ciocolată neagră. Bun, foarte bun! Iar exaltarea olfactivă este susținută de un gust catifelat, cu tanini încă viguroși și un post gust de lungă durată.

blank

Aciditatea bine echilibrată și cele 14.8% alcool îi oferă premise pentru o învechire de durată la sticlă. Bun de pus la colecție.

blank

Cred că a venit momentul să dezlegăm misterul din spatele acestui vin. El reprezintă un proiect de „private label”, între un om de afaceri de la Chișinău și vinificatorul Dan Prisăcaru, de la crama MinisTerrios.

Vinul costă 299 de lei și poate fi găsit în magazinele Fourchette de pe str. Calea Ieșilor, la Shopping Malldova și Fourchette Gourmet. Grăbiți-vă, sunt sigur că numerele valoroase vor dispărea rapid de pe raft.

Cel puțin acestea trei deja nu mai sunt!

blank

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.