Negru de Purcari 2015 – aur și Best of Show la Mundus Vini

Negru de Purcari este un vin sinonim cu cartea de vizită a vinificației din Republica Moldova. Recent, succesul lui a fost reconfirmat pe plan internațional cu o medalie de aur la concursul Mundus Vini, în Germania, dar și cu mențiunea Best of Show – o apreciere care se face unui număr limitat de vinuri din toată lumea.

Este un cupaj tradițional din trei soiuri – Cabernet Sauvignon, Saperavi și Rara Neagră, roada anului 2015, maturat 18 luni în butoi de stejar și ulterior învechit la sticlă. Cu o culoare rubinie, se remarcă printr-un buchet complex şi intens, cu nuanțe de fructe dulci – prune coapte și smochine – ce se dezvoltă în timp, dublate pe final de arome fine de mirodenii și condimente. Tanini delicați şi un postgust senzual, de lungă durată. Savurați acest vin după o decantare corespunzătoare, de cel puțin jumate de oră.

blank

De altfel, Purcari a luat și titlul de “Best producer”, fiind cel mai bine plasat producător de vinuri din Moldova la Mundus Vini. Pe lângă titlul Best of Show, Purcari a adus acasă 11 medalii, dintre care 2 de AUR și 9 medalii de ARGINT.

blank

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.