Casa Dacă — o nouă vinotecă la Chișinău

Amatorii de vinuri bune au un nou loc de întâlnire la Chișinău: recent, a fost deschisă vinoteca Casa Dacă, amplasată la demisolul hotelului cu același nume (Bodoni 17A, colț cu strada Sciusev).

blank

Businessul este administrat de femeia de afaceri Inga Draghi, care mai deține complexul turistic Vila Drago de la Vadul lui Vodă. Wine shop-ul se integrează perfect în conceptul Casa Dacă, ce mai include hotelul și restaurantul. Întreg complexul este decorat într-un stil aparte: o reinterpretare modernă a tradițiilor moldovenești.

Pe pereți sunt înșirate, bunăoară, conducte de vin, luate de la o fabrică de vin destructurată în 2003, iar drept suport pentru masa de degustări servește o roabă foarte veche, cu care erau cărate butoaie de vin.

blank

Sunt peste 200 de etichete de vin în acest moment, selectate de sommelierul casei Andrei Știrbu. Prețurile — medii pe piață.

blank

Accentul în selecția vinurilor este pus pe micii producători, dar nu lipsesc și „icoanele” de la companiile mari.

blankblank blank

Un mare avantaj al noului local este că are la dispoziție propria bucătărie, pur și simplu, impecabilă!

blank

Trebuie să gustați măcar odată — deja renumitele — tapas-uri de aici. Sau, limba soacrei — care mi-a părut cea mau gustoasă ever. Și nici nu vă puteți imagina cum arată (ea nu-i în aceste poze)… Sper că soacra nu citește această postare (ea tot gătește gustos… pentru orice eventualitate).

blank blank

Vinoteca și restaurantul se află într-un spațiu comun, dar despărțite de scări. Sommelierul lucrează aici și acolo, iar conceptul de „food & wine” este genial: cea mai bună mâncare, alături de o selecție impresionantă de vin, orinde alegi să stai. Cu alte cuvinte, dacă stai în restaurant, ai cea mai mare alegere de vin, iar dacă stai la vinotecă, ai bucate pe care nicio un loc similar nu la poate oferi.

blank

Am degustat aseară câteva vinuri în compania unor jurnaliști și bloggeri: atmosfera e tare prietenoasă.

blank

Casa Dacă dezvoltă și un program de vânzări on-line a vinurilor și nu doar.

blank

Vă recomand din tot sufletul să treceți pe aici. E fain.

blank

Spuneam că vinoteca va pune un accent deosebit pe micii producători. În acest sens, Casa Dacă a anunțat o serie de degustări tematice cu artizanii vinurilor de autor. Primul eveniment, va avea loc săptămâna viitoare, iar Ilie Gogu aduce în avanpremieră aici mai multe bombe din 2018. Aici găsiți detalii.

blank

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.