Cel mai popular blogger rus vine după vin la Chişinău

Cel mai popular blogger din Rusia, Ilia Varlamov, (cu peste 1.5 milioane de vizitatori unici pe blogul său) vine după vin la Chişinău.

Untitled

Moldova este una dintre multiplele destinaţii din luna mai ale bloggerului rus, printre care au mai fost Germania, Kosovo, Belgia şi Italia. „Călătorul” sau „oduvanchik” (cum mai este poreclit) se va afla în R.Moldova timp de câteva zile, iar principala sa preocupare va fi: vinul bun moldovenesc.

IGOR0954

„La Chişinău va urma să beau vin moldovenesc. Cu această ocazie, mă voi întâlni şi cu prieteni din România, iar împreună vom merge la concertul formaţiei Leningrad”, a comentat Varlamov pe blogul său. În capitala moldovenească, bloggerul rus va avea o întâlnire cu reprezentanţii Oficiului Naţional al Viei şi Vinului. 

Sursa: Facebook/Nadya Glo

De asemenea, cel mai popular blogger rus are programate vizite la două vinării, care au trecut prin transformări spectaculoase în ultimul timp. Este vorba de Vinăria Asconi de la Puhoi.

124

Iar o altă destinaţie a lui Ilia Varlamov este Castel Mimi – primul castel vinicol din Moldova. Complexul fondat în 1893 de ultimul guvernator al Basarabiei, Constantin Mimi, este restaurat şi prinde viaţă după ce a fost ascuns de ochii lumii mai bine de un secol.

Castel_mimi_1

Nu în ultimul rând, Ilia Varlamov, se va familiariza cu vinul, tradiţiile şi gastronomia moldovenească la Agropensiunea Butuceni din Orheiul Vechi.

f91

Impresiile sale despre Moldova şi vinul moldovenesc vor fi publicate pe www.varlamov.ru, pe Facebook şi Twitter, dar şi pe alte reţele de socializare pe care are conturi şi, evident, pe FineWine, care-l va însoţi în această călătorie frumoasă.

Sperăm să fie impresionat plăcut, deoarece nu în zadar Wine of Moldova – este o legendă vie 😉

 

 

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.