Chateau Cristi lansează trei vinuri noi, roada 2016

Doamnelor și domnilor, mă bucur să vă anunț că Chateau Cristi ține garda sus. După ce a surprins publicul cu câteva vinuri deosebite, precum Chardonnay 2017 barrel fermented (aur la Mundus Vini) sau Pinot Noir 2017 (aur la Berliner Wein Trophy), compania scoate pe piață trei vinuri noi din artileria grea, toate roada anului 2016.

blank

Noile vinuri respectă standardele de calitate (auto)impuse și cred că vor delecta consumatorii, fiecare în felul său. Așadar, avem de a face cu un Merlot 2016; un Cabernet Sauvignon 2016 cules de pe vii de 60 de ani și un Cuvee Rouge Royal, cupaj din 3 soiuri.

blank

Merlot-ul uimește cu o culoare rubinie intensă, cu profil cărămiziu, arome tipice de vișine, sâmbure de vișină, prune coapte, tutun, lemn dulce și sol afânat. Gust rotund, catifelat, cu taninuri moi,  fructe și lemn bine echilibrat. A făcut o pereche foarte bună cu rață la cuptor!

blank

Mai departe avem de a face cu un Cabernet Sauvignon deosebit. Recoltat de pe o viță cu vechime de 60 de ani, din sudul țării, maturat opt luni în butoi de stejar Transilvania Bois. Roșu-rubiniu profund, corp plin. Buchet complex, cu arome de prune, mure, fructe de pădure negre, condimente, lemn. Se recomandă a fi decantat 45-60 de minute, pentru o dezvăluire a tuturor aromelor.

blank

Piesa de rezistență în această gamă este un Cuve Rouge Royal (Cabernet Sauvignon 60%, Merlot 20%, Malbec 20%), maturat la fel, timp de opt luni în barrique. Se spune că este cartea de vizită a vinăriei, deoarece anume acest blend era servit la curtea țarului Imperiului Rus.

De o culoare rubinie-burgundy, cupajul ne bucură cu un buchet ce debutează cu arome fructate de fagi, prune coapte, coacăză neagră, lemn și vanilie. De remarcat la acest vin, dar și la celelalte două, de altfel, e fructul predominant peste butoi. O ușoară înnobilare cu lemnul, fără să ai senzația că „muști doaga” atunci când îl deguști. Gustul este rotund, structurat, moale și catifelat, cu post gust mediu spre lung.

blank

Puteți degusta, în premieră aceste vinuri, mâine la Vernisajul Vinului. Vinăria va lua parte, pentru prima dată, la Vernisaj și merită neapărat să-i descoperiți povestea!

blank

La fel, vă recomand să urmăriți profilul de Instagram Chateau Cristi, pentru mai multe noutăți.

You may also like...

1 Response

  1. 29 aprilie 2022

    […] Bravoure este o gamă democratică de la Chateau Cristi, o cramă tânără pe care un cunoaștem bine după un Chardonnay Barrel Fermented ori după celebrul Cuvee Rouge Royal. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.