Avanpremieră: Metafora alb de la Gogu Winery

Metafora este un vârf de lance de la micul producător Gogu Winery din Căușeni. Cupajul iconic din Merlot, Cabernet Sauvignon și Saperavi a fost îmbuteliat până acum în trei ediții, fiecare — limitată, de fiecare dată devenind hit. Astăzi, am onoarea să vă comunic despre o premieră în această serie: Metafora în alb!

blank

Vinul încă nu a fost etichetat, iar eu — datorită profesiei — am avut ocazia să-l degust în avanpremieră, fără să știu despre ce fel de vin e vorba. „Vreau să-ți dau ceva nou la degustare, să-mi spui ce părere ai”, mi s-a adresat Ilie zilele trecute. Și am un martor extern: când l-am degustat „în orb”, am ghicit 2 din cele 3 soiuri ale blendului (deci, din start un compliment bun la capitolul tipicitate). Iar cea de-a doua remarcă a fost: „Cred că e vorba de un vin din vârful gamei, e bun!”. Punct ochit, punct țintit!

blank

Așadar, vorbim de un cupaj din trei soiuri: Chardonnay, Sauvignon Blanc și Feteasca Albă, toate din roada anului 2018, în proporție de 40:40:20. Vinul a fost fermentat în butoi de lemn, după care – maturat timp de 7 luni în barrique de stejar francez la prima folosință.

blank

Rezultatul este savuros: un galben pai, cu buchet proaspăt de mere verzi, cireșe albe, flori de câmp și o ușoară adiere de vanilie. Pentru o experiență mai plăcută, vă recomand să-l testat din pahar Chardonnay barrique de la Riedel sau, cel puțin, dintr-un alb cu cupa mai desfăcută.

blank

Vinul a fost îmbuteliat într-o ediție limitată de circa 1 500 de sticla și va putea fi degustat la Vernisajul Vinului. Recomand insistent să-l căutați pe Ilie la începutul serii (că așa vinuri se termină repede!) și să-l degustați neapărat înainte de a trece la roșu. Să nu ziceți că nu v-am spus!

blank

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.