Nou: Bravoure Malbec Rose 2021

Îmi zice zilele trecute un prieten: „mi-am găsit rose-ul acestui sezon — Bravoure Malbec Rose 2021 de la Chateau Cristi„. Eu mă bucur când aud astfel de feed-backuri. Pentru că noțiunea de vin bun este, oricum, foarte volatilă, subiectivă. Îmi place când oamenii își găsesc vinul pe plac. Și mă bucur că prietenul meu știe că rose-ul este vinul „de sezon”.

I-am promis amicului o sticlă din asta, ca penalitate pentru că n-am ieșit la alergat 🙂

blank

Vinul este ușor, agreabil și — cel mai important la un rose — accesibil. 120 mdl în retail.

blank

Produs din Malbec, evident roada anului 2021 (țineți minte, rose-ul e vinului unui an?!), prin presare delicată, fără desciorchinare. De culoare roz pal și un buchet de nuanțe florale, fragi și fructe galbene exotice.

A reușit să ia un aur la Berliner Wein Trophy, dar și argint la ediția specializată pe rose-uri anul acest la Concours Mondial de Bruxelles.

blank

Producătorul recomandă să-l asociem cu paella cu fructe de mare, homar, ton în crustă de susan și brânzeturi moi. Ținând cont de corpolența sa (14% vol. alc.), cred că poate face față și unui grătar nu foarte gras.

Important să-l răciți cât mai bine.

blank

Bravoure este o gamă democratică de la Chateau Cristi, o cramă tânără pe care un cunoaștem bine după un Chardonnay Barrel Fermented ori după celebrul Cuvee Rouge Royal.

Bravura, potrivit dexului, e sinonim cu curajul, vitejia, îndrăzneala. Calități foarte necesare timpurilor pe care le trăim.

În noua gamă, se mai înscrie un cupaj de Chardonnay & Rkatsiteli Fumé (maturat 3 luni în contact cu stejarul), dar și un blend roșu, din Cabernet Sauvignon & Merlot & Shiraz & Rara Neagră (maturat 12 luni). Încercați-le și găsiți-vă favoritul.

blank

You may also like...

1 Response

  1. 16 octombrie 2023

    […] pe acum pot să zic că Malbec 2023 rose va fi unul dintre hiturile anului! Pasionații știu că Bravoure Malbec Rose întotdeauna a fost bun, dar 2023 mi se pare că va fi deosebit. Fructat, fin, foarte […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.