Nou: gama Petit de la Chateau Cristi

La Bozieni, Hâncești, astrul ceresc veghează, la propriu și figurat, calea unei vinării noi, moderne.

blank

Oarecum nouă, pentru că amatorul de vinuri bune din Republica Moldova sau România este deja familiarizat cu numele Chateau Cristi. Și nu doar consumatorii, bunăoară, jurații de la Mundus Vini au auzit și ei nu o dată despre această vinărie.

blank

Mergem să gustăm noua roadă din 2023, ca de obicei, cu specificul și provocările sale.

blank

Se apropie de final campania de recoltare, iar rezultatul este în mare parte îmbucurător. Undeva fermentarea a luat sfârșit, în alte cisterne abia se pornește, dar în linii mari, e forfotă mare și plăcută!

blank

De pe acum pot să zic că Malbec 2023 rose va fi unul dintre hiturile anului! Pasionații știu că Bravoure Malbec Rose întotdeauna a fost bun, dar 2023 mi se pare că va fi deosebit. Fructat, fin, foarte plăcut.

blank

Iar în beci stau la odihnă alte câteva chef d’oeuvre. 600 de barrique-uri (și altele 180 pe drum) păstrează multe secrete bune.

blank
blank

Saperavi este unul dintre numele de cod pentru următoarele hituri.

blank

Toate bune și frumoase, noi, însă, să nu uităm pentru ce ne-am adunat aici: pentru gama nouă Petit by Chateau Cristi.

blank

5 vinuri mono-varietale roșii din roada anului 2021 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Rara Neagră, Malbec și Saperavi); alături de două albe (Chardonay și Sauvignon Blanc), dar și un rose 2022.

blank

Vinuri oneste, fără contact cu baricul, de consum curent. 80-90 mdl pe raft (în curând, în marile magazine), care livrează un foarte bun raport preț-calitate.

blank

Iată-l vinul: de dus la picnic cu prietenii, de servit la o masă mare, de băut zi de zi, puțin câte puțin.

blank

Eu am deschis până acum 4 din cele 8 noutăți și, deocamdată, fără decepții. Vinuri curate, corecte, fără defect și pe-alocuri chiar mai bune decât altele la preț dublu.

Mulțumesc Chateau Cristi pentru excursie și degustare, stăm aproape pentru alte noutăți!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.