Nou: Barbaro de la Fautor Winery

Unii sar calul cu marketingul, în alte cazuri vinul e foarte bun, dar „hainele” sunt prea simple… Acesta este cazul în care partea vizuală redă perfect conținutul sticlei. Cupajul Barbaro 2019 de la Fautor Winery, frumos și gustos!

blank

Patru soiuri foarte viguroase, puternice, s-au înfrățit în acest vin: Syrah, Tempranillo, Cabernet Sauvignon și Saperavi, într-o proporție egală de 25% fiecare. Roada anului 2019, maturat 12 luni în în butoi de stejar francez (combinație de Tonnellerie Sylvain și Radoux), 14.0% vol. alcool.

În susținerea denumirii mai vine un fapt curios. Podgoriile Fautor Winery din satul Romănești, Leova, sunt amplasate parțial pe o porțiune din „Valul lui Traian” — o linie defensivă ce separa imperiul roman de „lumea barbară”. Respectiv, „barbarii”, des numiți „sălbaticii nobili”, reprezintă simbolul ce a stat la baza acestui vin.

blank

Vă spuneam că legenda acestui vin se „pupă” foarte bine cu conținutul.

Am degustat vinul de 2 ori: odată nedecantat și, ulterior, după o aerare de 30 minute. În mod curios — deși este un vin relativ tânăr, îmbuteliat recent (10.02.2022) — decanterul a „îmblânzit” un pic aromele, le-a redus din stilul brutal inițial.

blank

Vinul este indiscutabil bun, cu tendințe spre superlativ la toate componentele: aspect, arome, gust.

Rubiniu intens, aproape „negru”, cu un disc strălucitor, cu buchet foarte ofertant de tot soiul de fructe negre (și coacăză, și mure, și afine, și lemn dulce), cu un corp puternic, taninos, cu post gust lung.

Dificil în aceste vremuri tulburi să te detașezi de știri, să uiți de prezentul dureros. Dar, vă spun sincer, am avut aseară un moment de zen în care am contemplat apusul cu un pahar din astfel de vin. Nu vorbesc de amețeală, pur și simplu, am avut o clipă de liniște, în care parcă am uitat de toate. Dacă un vin te poate duce într-o astfel de stare „de bine”, înseamnă că e un vin bun. Mulțumesc viticultorilor și vinificatorilor care l-au făcut!

blank

„Barbaro” a ajuns deja pe raftul vinotecilor, inclusiv la Purcari Wine Bar, la un preț de 320 mdl.

Vi-l recomand cu încredere!

blank

De la Fautor Winery, am mai degustat recent: Feteasca Regală 2021, iar la rând așteaptă un nou Fumee Blanc și Illustro Roșu 2016.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.