Înainte spre trecut! La IWCB VINARIUM

Sunt în drum spre București astăzi, pentru a participa la a XVI-a ediţie a International Wine Contest Bucharest – VINARIUM, în perioada 23-26 mai 2019. IWCB VINARIUM este cel mai important concurs de vinuri din Europa de Sud Est și se desfăşoară sub patronajul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului şi VINOFED (Federaţia Marilor Concursuri Internaţionale de Vin).

blank

Degustările vor avea loc în Muzeul Recordurilor Româneşti – un spaţiu unic din România unde se află cea mai mare colecție de tirbușoane din lume, cu peste 30.000 de piese, recordul mondial înregistrat de Guiness Book. Cred că va fi fantastic să „lucrăm” cu vinurile într-un decor de anticariat!

blank

Cele aproximativ 1.000 de vinuri vor fi jurizate de judecători din 15 ţări, inclusiv subsemnatul. Corpul internaţional de juraţi este format din specialişti cu experienţă, având grade înalte de calificare – WSET, degustători autorizaţi ADAR, Master of Wine, doctori in enologie. Cei mai mulţi juraţi sunt şi comunicatori puternici.

blank

Vă întrebați ce este cu aceste pictoriale?

La IWCB VINARIUM s-a etalat pentru prima dată necesitatea de a corecta istoria oficială a viţei-de-vie de pe teritoriul actual al României.

Direcţia şi fluxul limbilor protoindoeuropene, migraţia preistorică, Cultura Cucuteni, proximitatea (inclusiv terestră) faţă de Georgia şi Armenia (unanim acceptate în mediul academic şi profesional ca epicentrul “vitis vinifera”), materialul paleobotanic descoperit în Moldova şi datat cu C14 – 4.500 ani B.C., sunt elemente care, odată însumate, conturează concluzia că viţa-de-vie s-a plantat aici încă din primul palier istoric cunoscut pentru viticultură.

 

 

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.