O degustare cu investitorii străini din Moldova

Un prim eveniment organizat de Fine Wine la Purcari Wine Bar a vizat o degustare pentru membrii Asociației Investitorilor Străini (Foreign Investors Association), la care au fost prezenți directori de la circa 20 de întreprinderi mari cu capital străin din Republica Moldova.

Am început seara cu un Grande Cuvée de Purcari, asamblaj din soiurile Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Blanc, roada anului 2016, maturat secundar 18 luni la sticlă. Culoarea galbenă cu accente verzui, o perlare îndelungată cu bule mici și fine, arome de măr verde, citrice și pere, alături de un post gust revigorant — unul din cele mai bune spumante din Republica Moldova.

blank

După o intrare efervescentă, am continuat cu noua Metafora albă de la Gogu Winery. Cupaj din trei soiuri: Chardonnay, Sauvignon Blanc și Feteasca Albă, toate din roada anului 2018, în proporție de 40:40:20. Vinul a fost fermentat în butoi de lemn, după care – maturat timp de 7 luni în barrique de stejar francez la prima folosință. Este vinul care a cucerit simpatia publicului la Vernisajul din primăvară.

blank

Din zona vinurilor albe, ne-am mai oprit la o noutate recentă: Traminer 2018 în ediție limitată de la Purcari.  Salcâm, flori de soc și petale de trandafir, un gust fin, cu note subtile de dulceață de trandafiri și iasomie. Sec, cu o aciditate plăcută, extraordinar de bun.

blank

A urmat o incursiune în vinurile roze, cu Individo Rose 2018 de la Chateau Vartely — medalie de aur la Berliner Wine Trophy.

blank

Mai departe, ni s-a alăturat Dan Prisăcaru de la MinisTerrios, cu un Roșu Împărat 2017, degustat în avanpremieră. Urmează abia să fie etichetat și vom reveni la el pe larg în curând. Pot să vă spun doar că e un vin mare!

blank

Din zona vinurilor roșii, nu a putut lipsi super premiatul Negre de la Fautor Winery…

blank

…iar la desert am închis cu un Chardonnay Botrytis 2013 de la Chateau Vartely, alături de înghețată din seria Prestige de la Sandriliona.

blank

La vinuri am avut parte de asocieri gastronomice extraordinare, inclusiv diferite cașcavaluri premium de la Lactalis Alba.

blank

blank

blank

Le-am adresat o rugăminte „patriotică” investitorilor străini: să susțină fiecare cum poate consumul civilizat de vinuri în Moldova.

Suntem deschiși spre orice fel de evenimente corporative la Purcari Wine Bar: team building, degustări ghidate, petreceri private, wine quiz, etc.

blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.