Aceste vinuri nu le veți găsi în magazin
Castel Mimi a lansat o serie din patru vinuri noi, dedicată exclusiv pentru segmentul Horeca, care vor fi disponibile în restaurante, vinoteci și la magazinul Castelului, dar nu și în marele retail.
„Proiectul a fost pregătit mai mult de un an. Întâi de toate, am făcut un studiu al pieței, în Horeca și restaurantul nostru de la Castel. Am înțeles că, în mare parte, oamenii vor o alegere simplă: vin alb ușor și/sau baricat. Roșu lejer sau mai corpolent. În cheia asta am gândit cele patru vinuri noi”, a spus la evenimentul de lansare Adrian Trofim, directorul Castel Mimi.
Vinurile apar într-o „haină” nouă, Bordeaux-style, cu imaginea Castelului pe etichetă. „Pe conta-etichetă, în mod intenționat am omis codul de bare, ca printr-o barieră tehnică să nu permitem scurgerea vinului în retail”, a adăugat Adrian Trofim.
Cuvee Blanc 2022 Castel Mimi
Este un cupaj din Pinot Grigio (93%) și Viorica (7%), din recolta anului 2022. Viorica a fost maturată opt luni în butoi de stejar american. Extraordinar de proaspăt și frumos vinul, amintind undeva de albele din nordul Italiei.
Arome de mere verzi, flori, cu o aciditate foarte plăcută. Bun partener la aperitive, bucate din pește și salate.
Chardonnay 2021
Este recomandarea pentru cei care caută corpolență într-un vin alb. Chardonnay din centrul țării, recolta 2021, maturat 12-14 luni într-o combinație de baricuri din stejar francez și american. Galben pai, cu arome pronunțate de fructe galbene (mere coapte, banane, fructe exotice), dar și vanilie, toast. O ediție limitată de 3500 sticle. Servit cu brie la cuptor și dulceață din nuci verzi. Bombastic!
Cuvee Rouge 2020
La roșii, în noutățile Castel Mimi apare un cupaj de Cabernet, Merlot și Saperavi, maturat 15 luni în butoi de stejar. Un vin rubiniu, cu buchet de cuișoare, ciocolată, condimente, cu taninuri catifelate și post gust plăcut.
Cabernet Sauvignon 2019
Și nu în cele din urmă, Castel Mimi a lansat Cabernet Sauvignon 2019, un vin clasic în stilul său. Puternic, corpolent, cu arome expresive de fructe de pădure, ciocolată, cu taninuri ferme, full body (15% vol. alc.) și post gust de lungă durată. Un vin care solicită o bucată de carne bună.
Noile vinuri vor costa 400-500 mdl în restaurant; 250 mdl – la magazinul Castelului. Pot fi comandate deja în restaurantul Jolly Alon, dar și la Castel Mimi (unde veți găsi o bucătărie bună).
2 Responses
[…] „Întâi de toate am făcut un studiu al pieței, în HoReCa și restaurantul nostru de la Castel. Am înțeles că, în mare parte, oamenii vor o alegere simplă: vin alb ușor și/sau baricat. Roșu lejer sau mai corpolent. În cheia asta am gândit cele patru vinuri noi”, a spus la evenimentul de lansare Adrian Trofim, directorul Castel Mimi, citat de Andrei Cibotaru, pe blogul finewine.md. […]
[…] „Întâi de toate am făcut un studiu al pieței, în HoReCa și restaurantul nostru de la Castel. Am înțeles că, în mare parte, oamenii vor o alegere simplă: vin alb ușor și/sau baricat. Roșu lejer sau mai corpolent. În cheia asta am gândit cele patru vinuri noi”, a spus la evenimentul de lansare Adrian Trofim, directorul Castel Mimi, citat de Andrei Cibotaru, pe blogul finewine.md. […]