Nou: Atu Saperavi & Codrinschii 2018

Prima vinărie urbană din Chișinău — Atu Winery — a lansat de curând un nou cupaj, cu o etichetă exotică (așa cum ne-a obișnuit deja vinăria), dar și cu o componență ușor exotică auzului: Saperavi & Codrinschii 2018.

blank

Vorbim de un roșu sec tânăr, nebaricat, roada anului 2018, îmbuteliat într-o ediție limitată de 2 100 sticle. Evident, componenta exotică vine de la Codrisnchii — un nume nemaintâlnit până acum pe etichetele moldovenești.

blank

Codrinschii este un soi de selecție nouă, încrucișare dintre Rara Neagră și Cabernet Sauvignon. Selecția aparține omului de știință C. Voitovici, iar potrivit ultimelor date, la începutul anilor 2010, în Republica Moldova erau doar 5 hectare de Codrinschii.

blank

Potrivit literaturii de specialitate, Codrinschii se distinge printr-un conţinut mai avansat în acizi titrabili, precum şi în compuşi fenolici. Ca să nu ne ducem prea mult în laborator, mai bine să-i dăm cep. „The best of you is inside you”… inside of the bottle.

blank

Vinul se remarcă printr-un rubiniu strălucit, de intensitate medie, cu arome de cuișoare, fructe de pădure și nuanțe de violete. Vioi la băut, cu tanini ușor perceptibili, alcool moderat și post gust de intensitate medie.

blank

Costă 219 de lei la Purcari Wine Bar și merită de încercat măcar pentru o închipuire a ceea ce înseamnă Codrinschii. De fapt, încă un plus în popularizarea soiurilor autohtone bifat de o vinărie mică. În prezent, crama Atu experimentează cu acest soi și în varianta barrique, așa că urmăriți Fine Wine pentru a fi la curent cu noutățile. Taste, like & share! 🙂

You may also like...

1 Response

  1. 7 septembrie 2022

    […] Vinul are, din start, un Atu. E singurul cupaj de acest fel, din soiurile Codrinschii & Saperavi (o versiune anterioară nebaricată, tot de la Atu este). […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.