Vinurile Crama Ferdi, acum și în Moldova

Crama Ferdi, un mic producător de vinuri iconic din România, este disponibil de curând și în Republica Moldova, mai exact la vinoteca Plincuvin Boutique și la Cel Bun.

blank

Ferdi este unul dintre producătorii de vin din România care vinde „en primeur”, înainte ca vinul să fie scos pe raft și, deseori, este „sold out” deja la lansare.

Viile și mica cramă se află în regiunea Tohani: Ferdi produce vinuri în cantități extrem de limitate.

blank
Sursa: https://cramaferdi.ro/

Ne întâlnim cu Fernando Mihailescu, fondatorul și vinificatorul cramei, de două ori pe an: o dată la Berliner Wine Trophy, în calitate de jurați și a doua oară la Vinarium în România, iar la concurs de vin. Ocazii, în care bineînțeles, degustăm vinurile Ferdi (și nu numai), dar și mai facem schimb de opinii. Convsersațiile cu Ferdi sunt mereu interesante.

De curând, în demersul îndrăzneț al vinului, i s-a alăturat și fiul Paul Mihailescu.

blank
Sursa: https://cramaferdi.ro/

În cinstea lui a fost făcut și un cupaj special: Cuvee Paul — blend de Feteasca Neagră și Cabernet Sauvignon, recolta anului 2021, maturat 16 luni la butoaie de stejar.

blank

Contactul cu lemnul va fi resimțit în majoritatea vinurilor Ferdi, dar este un stil pe care vinificatorul încearcă să-l aducă la excelență. Struguri culeși manual, vinificație minim invazivă și o maturare complexă, în butoaie scumpe.

blank
Sursa: https://cramaferdi.ro/

Sunt cinci cupaje ale lui Ferdi disponibile în acest moment la Plincuvin sau on-line pe Vincuvin și fiecare trebuie degustat la ocazii speciale. Trebuie să vă rezervați și un buget special, vinurile nu sunt ieftine.

Eu am dat cep cu Cuvee Fario, ultima noutate a vinăriei și cea mai scumpă piesă de rezistență. Cupaj din Shiraz, Cabernet Franc și Merlot, recolta anului 2020, maturat 24 luni în butoaie de stejar și îmbuteliat într-o ediție de doar 520 sticle. Complex, cu un buchet bogat, expresiv, de fructe negre, cuișoare, condimente, cu un gust suplu, rafinat.

blank

Pentru 8 februarie a fost anunțată și o degustare a vinurilor Crama Ferdi la Plincuvin Wine Boutique, dar se pare că evenimentul este „sold out” deja. Vinoteca a anunțat că va face o listă de așteptare, poate să răzgândește cineva sau se adună un număr suficient de doritori pentru un grup repetat. Eu aș merge.

Crama Ferdi, bine ai trecut Prutul!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *