Chateau Vartely atacă piața divinurilor cu un Tribut XO

Chateau Vartely a pășit, cu dreptul, pe un nou segment de piață — cel al divinurilor de calitate. Compania a lansat recent, într-o atmosferă festivă la Chișinău, divinul Tribut XO.

blank

La baza divinului stă roada de struguri albi din 2009, preponderent Sauvignon Blanc, Feteasca Regală și Chardonnay, recoltate din zona centrală a Moldovei. Vinul este decantat prin distilator cu coloană, în patru nivele de purificare — Chateau Vartely deține propriul alambic performant.

blank

Sticla e frumoasă, eticheta e faină, dar și denumirea mi se pare potrivită. Compania a demarat și o campanie de comunicare, aducând un „Tribut” oamenilor îndrăzneți, care reușesc să facă bine omenirii. La evenimentul de lansare, cu premii speciale au fost omagiați pictorul Dmitrii Potapov, pompierul Dmitrii Polscin, designerul Mihai Stamati și artista Marina Bernaz — „ambasadorii” Tributului.

blank

Special pentru prezentarea divinului, la Chișinău a fost invitat unul din cei mai buni sommelieri din România, Sergiu Nedelea, fondatorul Winetaste School.

blank

Sergiu Nedelea a spus că numele Vartely este bine cunoscut pe ambele maluri ale Prutului, până acum — datorită vinurilor de calitate, dar că și noul produs va avea succes printre amatori.

blank

Noul divin se deosebește în mod cert de ceea ce avem pe piață în categoria Extra Old (divinuri cu termen de învechire de minim 7 ani). Are o culoare de chihlimbar, iar pe lângă aromele tradiționale de vanilie și ciocolată, răzbat și nuanțe fructate, de sâmbure de caise, portocală, etc.

blank

Pentru a accentua aceste calități, sala a fost decorată specific…

blank

Iar oaspeților li s-au servit pahare cu „arome”, fără aburii de alcool care în mod normal ne încurcă la aprecierea aromelor. Divinul are 40% alcool.

blank

Divinul va costa în jur de 300 de lei, ceea ce reprezintă un raport preț-calitate foarte bun. Felicitări Chateau Vartely!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.