Creveți cu salsa de pătrunjel și Radacini brut reserve

Mi-a plăcut atât de mult rețeta de săptămâna trecută — când am gătit Calamar fript — încât am decis să o mai repet o dată, doar că am înlocuit cefalopodul cu creveți proaspeți. E neobișnuit de simplu și în același timp foarte gustos; în plus, mâncarea aceasta e foarte potrivită pentru vremea caniculară de afară. Iată de ce ingrediente avem nevoie:

blank

Creveți proaspeți aduc în fiecare zi de joi la Fourchette Gourmet. Pentru 15 bucăți (suficiente pentru o masă de doi oameni), am plătit 76 de lei. M-am răcorit pe loc cu o limonadă cu zmeură.

blank

Întâi de toate, am pregătit salsa: pătrunjel tăiat mărunt, doi căței de usturoi, sare și ulei de măsline. La calamar era obligatorie lămâia, la creveți ea este opțională. Eu am adăugat un sfert de lămâie stoarsă.

blank

După ce am spălat și uscat pe o hârtie creveții, i-am pus să stea deasupra salsei un pic. Să se molipsească de aromele mediteraniene.

blank

După care, am încins tigaia. Fără ulei: numai sare și piper (o juma’ de ardei iute).

blank

Creveții îs gata în 2-3 minute. Nu vă orientați după ceas, dar după culoare, când se înroșesc — îs gata.

blank

La final, amestescăm creveții cu salsa, pentru o cununie finală a aromelor din bol și din tigaie. Bon apetit!

blank

Am asociat la acest deliciu extraordinar cu un vin corespunzător — spumant brut reserve de la Radacini.

blank

Făcut după medota clasică „champennoise”, din Chardonnay, Pinot Noir şi Pinot Meunier. Maturat 24 luni în sticlă, 12.5% alcool, culoare galben pai cu reflexe verzui, arome de fructe verzi și pâine tostată… mmm!

blank

Găsiți spumantul tot la Gourmet, cu 140 lei bucata.

blank

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.