Două vinuri din Moldova iau cea mai înaltă distincție la Decanter

Viorica 2019 de Purcari și Asconi Sol Negru Cabernet Sauvignon Rose 2019 au fost distinse cu cea mai înaltă distincție – „Best of Show” la prestigiosul concurs Decanter Wolrd Wine Awards 2020. Ambele vinuri au acumulat un scor de 97 din 100 puncte, un rezultat istoric pentru țara noastră.

blank

La concurs au participat, în total, peste 16 mii de vinuri din toată lumea, mostrele fiind analizate de un panel din 116 jurați, inclusiv 37 Masters of Wine sau Master Sommeliers. Doar 50 de vinuri din cele peste 16 mii au luat titlul „Best of Show”, printre ele și cele două vinuri din Republica Moldova.

blank
blank

Pe lângă acestea, un alt vin — Traminer de Purcari 2019 — a ieșit în evidență cu o medalie de platină, la fel cu un scor de 97 puncte din maxim 100 posibile.

blank

În urma acestui rezultat, Republica Moldova a fost numită în comunicatul oficial Decanter drept un „câștigător neașteptat„.

Președintele regional pentru Europa de Nord, Centrală și de Est, Beth Willard a comentat: „Cred că există o îmbunătățire generală a calității în general, în principal pentru că vinurile sunt într-adevăr echilibrate și proaspete și prezintă un caracter varietal incredibil. Este cu adevărat minunat să vedem câteva roșii din Europa de Est, deci țări precum Moldova, România și Ungaria, arătând mult mai multă prospețime și stejar de foarte bună calitate. Vinurile sunt mult mai echilibrate, așa că am avut câteva vinuri deosebite din aceste regiuni. ”

blank

Purcari și Castel Mimi au mai luat aur…

blank

Iar alte 36 de vinuri din Moldova au luat argint. Lista integrală aici.

blank

Decanter este una dintre cele mai renumite competiții de vin din lume. În acest an, jurații au analizat vinurile timp de aproape o lună, în condiții de strictă siguranță.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.