Ghidul vinurilor moldoveneşti, scris de un italian

Postarea de astăzi nu este despre Academia de Ştiinţe a Moldovei. Nu este despre savanţi, oenologi, teoreticieni şi funcţionari moldoveni „preocupaţi” de strategii de promovare a vinurilor moldoveneşti. Este despre un arhitect italian şi un bun cunoscător de vinuri – Carlo Policano.

IMG_4257

Moldova se consideră o ţară foarte tare în ale vinului şi, evident, nu avea măcar un ghid elementar al vinurilor. Carlo Policano este italianul care a zis: „bun, nu există îl fac eu”.

IMG_4261

De ceva timp, ghidul este în librării şi direct în vânzare la Vinoteca wine.md.

IMG_4258

În română, italiană, rusă şi engleză – ghidul este un „must have” pentru amatorii de vinuri şi poate fi un bun cadou străinilor care vor să cunoască ce înseamnă vinificaţia în Moldova.

IMG_4260

Ştiu pe propria piele cât de greu este să aduni informaţii în Moldova – de la Minister şi până la companii – toţi se consideră „buricul pământului”, veşnic preocupaţi de „probleme reale ale economiei”. Carlo Policano a sfidat greutăţile peste care noi nu putem trece – birocraţie, lipsă de finanţare, deficienţă de comunicare – şi ne-a întocmit un ghid.

IMG_4259

Îţi mulţumim Carlo pentru această lucrare deosebită şi pentru că ai făcut lucrul pe care noi trebuia să-l facem. Demult.

PS: Din cele 34 de companii descrise în „Moldova. Ghidul Vinurilor”, doar cinci au venit la evenimentul de lansare a cărţii.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.