Trei vinării de vizitat de Ziua Vinului

Mai multe crame își deschid ușile de Ziua Vinului, marcată în acest week-end, 7-8 octombrie.

Dacă ești cititorul acestui blog, înseamnă că ai ajuns, cu siguranță, pe la principalele destinații vinicole ale țării. Am decis să scot în evidență trei vinării care ar putea să reprezinte ceva nou pentru tine.

Chateau Cojusna, Migdal-P

Se află la 15-20 de minute de mers cu mașina din Chișinău. Poți vedea aici o galerie subterană extraordinar de frumoasă, câteva săli de degustare și, desigur, producerea. În acest an, compania a deschis și un restaurant. Nu am reușit să iau masa aici, dar am auzit multe recenzii pozitive.

Se vor face excursii din oră în oră. Recomand să încerci Sauvignon Blanc, Feteasca Albă ori cupajul Piatra Roșie, iar la final poți pleca cu desaga plină. Chateau Cojusna are un foarte bun raport preț-calitate la anumite vinuri.

Program complet și detalii aici

blank

Carlevana Winery

Carlevana Winery este amplasată în satul Merenii Noi, la 25 de kilometri de Chișinău. Eventual, puteți combina vizita aici cu alta la Asconi, care se află nu departe.

Veți putea vizita aici podgoriile pitorești și un „asamblaj” interesant dintre trecut și prezent, atât în materie arhitecturală, cât și al producerii. La fel, Carlevana Winery a deschis de ceva timp un restaurant bine recomandat.

Vor fi expoziții de pictură și locuri de joacă pentru copii. În materie de vinuri, recomand ceva alb poaspăt de la ei, plus Rara Neagră iar cireșica de pe tort – dacă mai este disponibil – renumitul Port Mereni 2004.

Program complet și detalii aici

blank

Crama Mircești

Chiar dacă ai mai fost aici, Crama Mircești (90 km de Chișinău) este întotdeauna o destinație la care vrei să revii.

Cele mai frumoase coline din Moldova, un conac cochet, o producere mică și beci extrordinar – orice ai să vezi aici, îți va bucura ochiul.

Vor fi organizate ateliere de pictură pentru copii, master class de olărit cu un nene fantastic, fanfară locală, etc. Orice recomandă maestrul Arcadie Foșnea să degustați e bun! Începeți cu Riesling 😉

Program complet și detalii aici

blank

Dacă niciuna din recomandări nu vă surâde, poftim alte trei recomandări: galeriile subterane ori la Purcari.

blank

În cazul în care alegeți să fiți doar în Piața Marii Adunări Naționale, recomand micii producători și Școala Vinului.

Se pare că unele corturi vor fi mai mici în acest an, deci este de așteptat o oarecare îmbulzeală. Dacă nu vreți să stați cu paharul întins până se eliberează careva, rezervați-vă din timp un loc la Școala Vinului.

blank

Programul oficial din PMAN, dar și mai multe informații despre Ziua Vinului, găsiți pe pagina oficială a evenimentului: https://wineday.wineofmoldova.com.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.