Top stories: Fiori Feteasca Neagră & Syrah 2015

Continuăm rubrica Top stories – despre vinuri moldovenești care s-au remarcat acasă, dar care au fost apreciate și pe plan internațional. Protagonistul de astăzi, un vin care dă fiori la propriu și figurat: Radacini Fiori Feteasca Neagră & Syrah 2015 – medalie de argint la prestigiosul concurs Mundus Vini.

blank

Gama Fiori din portofoliul Radacini este dedicată exclusiv vinurilor cu proveniență locală. Deocamdată, compania are două exemplare în această linie: monosoiul Feteasca Neagră și cupajul Feteasca Neagră & Syrah.

blank

Asamblajul despre care vorbim are 60% Feteasca și 40% Syrah. Vinul debutează exploziv cu arome de pomușoare negre, cireșe răscoapte și prune afumate, dar și note de condimente și fum. Cele șase luni de maturare în butoi de stejar francez i-au adăugat vinului o textură catifelată, cu tanini bine prelucrați.

blank

Jurații de la Mundus Vini i-au pus note mari pentru aromele de fructe, pentru potențial și complexitatea vinului.

blankÎn mod special, Fiori trebuie de remarcat pentru raportul preț-calitate: cred că e unul din cele mai performante în acest segment. Vinul costă 96 lei, nu știu dacă mai găsim un vin atât de bun în categoria de sub 100 de lei. Chiar și experții de la Mundus Vini l-au evaluat la un preț de 8 euro, adică peste prețul lui de raft.

blank

De altfel, standul Radacini s-a bucurat de o popularitate sporită la cea mai importantă expoziție de vinuri din lume – Prowein.

blank blank

Dacă nu ați știut – Radacini este un exportator mare de vinuri Republica Moldova.

blank

Cupajul Fiori Feteasca Neagră & Syrah a fost remarcat și de renumitul expert internațional de vinuri, Robert Joseph, care a prezentat la ProWein 11 cele mai bune vinuri din Moldova. „Ceea ce vedem în cazul vinurilor Radacini este o revoluție în materie de branding. Feteasca Neagră & Syrah reprezintă un blend de succes”, a spus expertul.

blank

Scurt pe doi: Fiori Feteasca Neagră & Syrah se recomandă a fi servit la 16℃, asociat cu cașcavaluri nobile sau bucate din carne roșie.

blank

 

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.